JADŁOSPIS
| PONIEDZIAŁEK | 03.11.2025 | Energia [kcal] : 1049 | Alergeny: |
| ŚNIADANIE | zupa mleczna: płatki wielozbożowe z mlekiem kanapka: chleb pszenno-żytni z masłem, serem żółtym,ogórek, sałata roszponka napój: herbata z cytryną | Energia [kcal] : 353 Białko [g] : 11 Tłuszcz [g] : 9 Węglowodany[g] : 49 | 1,7 |
| OBIAD | zupa: kalafiorowa, pieczywo II danie:kotlet mielony, ziemniaki, groszek z marchewką napój: herbata owocowa | Energia [kcal]: 453 Białko (g): 24 Tłuszcze (g): 11 Węglowodany (g):59 | 1,3,7,9 |
| PODWIECZOREK | kisiel owocowy z musli,ciasteczka, owoce napój: herbatka owocowa | Energia [kcal]: 227 Białko (g): 8 Tłuszcze (g): 2 Węglowodany (g): 45 | 1,7 |
| Wtorek | 04.11.2025 | Energia [kcal] : 1035 | Alergeny: |
| ŚNIADANIE | kanapka: bułka pełnoziarnista z masłem, wędlina, ser żółty, mix warzywek napój: kakao na mleku | Energia [kcal] : 315 Białko [g] : 10 Tłuszcz [g] : 10 Węglowodany[g] : 41 | 1,7 |
| OBIAD | zupa:barszcz ukraiński, pieczywo II danie: pierogi z mięsem i okrasą napój: mięta z pomarańczą | Energia [kcal]: 497 Białko (g): 31 Tłuszcze (g): 18 Węglowodany (g):57 | 1,3,7,9 |
| PODWIECZOREK | tosty z serem i keczupem, chrupiąca marchewka napój: sok tłoczony | Energia [kcal]: 223 Białko (g): 8 Tłuszcze (g): 10 Węglowodany (g): 27 | 1,7 |
| Środa | 05.11.2025 | Energia [kcal] : 1047 | Alergeny: |
| ŚNIADANIE | zupa mleczna: płatki owsiane na mleku kanapka: chleb owsiany z masłem,smalec vege(biała fasola, jabłko,cebulka) wędlina,sałata,rzodkiewka napój: herbata owocowa | Energia [kcal] : 349 Białko [g] : 17 Tłuszcz [g] : 16 Węglowodany[g] : 34 | 1,7 |
| OBIAD | zupa: krupnik, pieczywo II danie: kurczak w potrawce po chińsku z ryżem napój: melisa z pigwą | Energia [kcal]: 475 Białko (g): 20 Tłuszcze (g): 12 Węglowodany (g):62 | 1,3,7,9 |
| PODWIECZOREK | galaretka owocowa z bitą śmietaną i owocami,chrupki kukurydziane napój: herbatka owocowa | Energia [kcal]: 223 Białko (g): 8 Tłuszcze (g): 10 Węglowodany (g): 27 | 1,7 |
| Czwartek | 06.11.2025 | Energia [kcal] : 1057 | Alergeny: |
| ŚNIADANIE | zupa mleczna: kasza manna razowa z rodzynkami kanapka: pieczywo mieszane z masłem, szynka,pomidor,sałata,ogórek kiszony napój: herbata owocowa | Energia [kcal] : 355 Białko [g] : 16 Tłuszcz [g] : 14 Węglowodany[g] : 32 | 1,7 |
| OBIAD | zupa: pomidorowa z makaronem II danie: gulasz wieprzowy,kasza bulgur,buraczki napój: herbata z czerwonokrzewu\woda | Energia [kcal]: 477 Białko (g): 31 Tłuszcze (g): 17 Węglowodany(g):49 | 1,3,7,9 |
| PODWIECZOREK | ciasto jogurtowe(wyrób własny) napój: herbatka owocowa | Energia [kcal]: 225 Białko (g): 8 Tłuszcze (g): 3 Węglowodany (g): 37 | 1,7 |
| Piątek | 07.11.2025 | Energia [kcal] : 1073 | Alergeny: |
| ŚNIADANIE | zupa mleczna: płatki zbożowe z mlekiem kanapka: pieczywo mieszane z masłem,twarożek,pasta z makreli wędzonej,sałata,pomidor napój: herbata owocowa | Energia [kcal] : 343 Białko [g] : 11 Tłuszcz [g] : 11 Węglowodany[g] : 54 | 1,4,7 |
| OBIAD | zupa:krem z brokuła z groszkiem ptysiowym II danie:kluski ziemniaczane z kapusta i twarogiem napój: sok tłoczony | Energia [kcal]: 507 Białko (g): 21 Tłuszcze (g): 10 Węglowodany (g):60 | 1,3,4,7,9 |
| PODWIECZOREK | wafle pełnoziarniste z musem jabłkowym napój: maślanka owocowa | Energia [kcal]: 223 Białko (g): 8 Tłuszcze (g): 10 Węglowodany (g): 27 | 1,7 |
Jadłospis
| PONIEDZIAŁEK | 10.11.25 | Energia [kcal] : 1053 | Alergeny: |
| ŚNIADANIE | zupa mleczna: płatki wielozbożowe z mlekiem kanapka: pieczywo mieszane z masłem,twarożek/ser żółty, mix warzyw napój: herbatka owocowa | Energia [kcal] : 344 Białko [g] : 15 Tłuszcz [g] : 13 Węglowodany[g] : 44 | 1,7 |
| OBIAD | zupa: rosół z kluseczkami II danie:kotlet drobiowy z ziemniakami,mizeria napój:woda /herbatka | Energia [kcal]: 497 Białko (g): 23 Tłuszcze (g): 18 Węglowodany(g):59 | 1,3,7 |
| PODWIECZOREK | jogurt naturalny z płatkami czekoladowymi,owoce napój: herbatka | Energia [kcal]: 212 Białko (g): 5 Tłuszcze (g): 6 Węglowodany (g): 35 | 1,7 |
| Wtorek | 11.11.25 | Energia [kcal] : 1052 | Alergeny: |
| ŚNIADANIE | |||
| OBIAD | |||
| PODWIECZOREK | |||
| Środa | 12.11.25 | Energia [kcal] : 1051 | Alergeny: |
| ŚNIADANIE | zupa mleczna: kaszka manna na mleku z rodzynkami kanapka: pieczywo mieszane, polędwiczka,serek almette,ogórek,seler naciowy, sałata napój: herbata z cytryną | Energia [kcal] : 349 Białko [g] : 17 Tłuszcz [g] : 11 Węglowodany[g] : 45 | 1, 7, 9 |
| OBIAD | zupa:ogórkowa,pieczywo II danie: gulasz drobiowy z ryżem i warzywami napój: woda\herbatka | Energia [kcal]: 479 Białko (g): 21 Tłuszcze (g): 17 Węglowodany (g):58 | 1,7,9 |
| PODWIECZOREK | chałka z masłem i dżemem napój: mleko | Energia [kcal]: 223 Białko (g): 8 Tłuszcze (g): 10 Węglowodany (g): 27 | 1, 7 |
| Czwartek | 13.11.25 | Energia [kcal] : 1025 | Alergeny: |
| ŚNIADANIE | zupa mleczna: płatki owsiane na mleku z żurawiną kanapka: chlebek wiejski z masłem,wędlinka,ser żółty,mix warzyw napój: herbata owocowa | Energia [kcal] : 335 Białko [g] : 10 Tłuszcz [g] : 10 Węglowodany[g] : 41 | 1, 7 |
| OBIAD | zupa: fasolowa,pieczywo II danie: pulpeciki w sosie koperkowym,ziemniaki, gotowane warzywa napój: herbatka | Energia [kcal]: 502 Białko (g): 29 Tłuszcze (g): 17 Węglowodany (g):51 | 1,7,9 |
| PODWIECZOREK | makaron z sosem jogurtowo-truskawkowym napój: herbatka owocowa | Energia [kcal]: 215 Białko (g): 5 Tłuszcze (g): 6 Węglowodany (g): 35 | 1, 7 |
| Piątek | 14.11.25 | Energia [kcal] : 1060 | Alergeny: |
| ŚNIADANIE | zupa mleczna: płatki pszeniczne z miodem kanapka: chleb mieszany z masłem,serek,pasta z makreli,ogórek, rzodkiewka, sałata napój: herbata owocowa | Energia [kcal] : 343 Białko [g] : 11 Tłuszcz [g] : 11 Węglowodany[g] : 54 | 1, 7 |
| OBIAD | zupa: krupnik,pieczywo II danie: makaron z twarogiem i owocami napój: sok tłoczony z jabłek | Energia [kcal]: 503 Białko (g): 21 Tłuszcze (g): 9 Węglowodany (g):49 | 1,4,7 |
| PODWIECZOREK | pieczywko chrupkie z dżemem jagodowym napój: maślanka owocowa | Energia [kcal]: 214 Białko (g): 7 Tłuszcze (g): 6 Węglowodany (g): 34 | 1, 7 |
Jadłospis
| PONIEDZIAŁEK | 17.11.25 | Energia [kcal] : 1066 | Alergeny: |
| ŚNIADANIE | zupa mleczna: płatki zbożowe na mleku kanapka: chleb kukurydziany, ser żółty\twaróg, mix warzywek napój: herbata owocowa | Energia [kcal] : 353 Białko [g] : 11 Tłuszcz [g] : 9 Węglowodany[g] : 40 | 1, 7 |
| OBIAD | zupa: barszcz ukraiński,pieczywo II danie: spaghetti po bolońsku napój: herbatka owocowa | Energia [kcal]: 498 Białko (g): 24 Tłuszcze (g): 17 Węglowodany(g):61 | 1,7,9 |
| PODWIECZOREK | kisiel owocowy z płatkami musli, herbatniki, owoce napój: herbatka | Energia [kcal]: 215 Białko (g): 10 Tłuszcze (g): 8 Węglowodany (g): 17 | 1, 7 |
| Wtorek | 18.11.25 | Energia [kcal] : 1065 | Alergeny: |
| ŚNIADANIE | kanapka: bułeczka pszenna z masłem,parówka na ciepło z keczupem,ser żółty,mix warzywek napój: kakao na mleku | Energia [kcal] : 342 Białko [g] : 17 Tłuszcz [g] : 16 Węglowodany[g] : 34 | 1, 7 |
| OBIAD | zupa: ogórkowa, pieczywo II danie:gulasz wieprzowy kasza kuskus, buraczki napój: herbatka owocowa | Energia [kcal]: 505 Białko (g): 30 Tłuszcze (g): 16 Węglowodany (g):56 | 1,7,9 |
| PODWIECZOREK | wafle ryżowe z musem jabłkowym-oddział na górze gofry z cukrem pudrem- oddział na dole napój: maślanka owocowa | Energia [kcal]: 218 Białko (g): 3 Tłuszcze (g): 3 Węglowodany (g): 42 | 1, 7 |
| Środa | 19.11.25 | Energia [kcal] : 1033 | Alergeny: |
| ŚNIADANIE | zupa mleczna: płatki ryżowe na mleku z cynamonem kanapka: pieczywo mieszane z masłem,kiełbaska żywiecka, ser żółty,mix warzyw napój: herbatka owocowa | Energia [kcal] : 342 Białko [g] : 17 Tłuszcz [g] : 16 Węglowodany[g] : 34 | 1, 7 |
| OBIAD | zupa:zacierkowa,pieczywo II danie: udko pieczone, ziemniaki, fasolka z bułką tartą napój: sok tłoczony | Energia [kcal]: 505 Białko (g): 30 Tłuszcze (g): 16 Węglowodany (g):56 | 1,7,9 |
| PODWIECZOREK | jogurt naturalny z miodem,pestki słonecznika,owoce napój: woda/herbatka | Energia [kcal]: 218 Białko (g): 3 Tłuszcze (g): 3 Węglowodany (g): 42 | 1, 7 |
| Czwartek | 20.11.25 | Energia [kcal] : 1055 | Alergeny: |
| ŚNIADANIE | kanapka: chleb kukurydziany z masłem i salami,pomidor,sałata,papryka napój: kakao na mleku | Energia [kcal] : 351 Białko [g] : 10 Tłuszcz [g] : 10 Węglowodany[g] : 41 | 1, 7 |
| OBIAD | zupa: jarzynowa, pieczywo II danie: kotlet drobiowy, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej napój: herbatka\woda | Energia [kcal]: 489 Białko (g): 31 Tłuszcze (g): 19 Węglowodany(g):49 | 1,7,9 |
| PODWIECZOREK | wafle ryżowe z musem jabłkowym-oddział na dole gofry z cukrem pudrem- oddział na górze napój: maślanka owocowa | Energia [kcal]: 215 Białko (g): 10 Tłuszcze (g): 8 Węglowodany (g): 17 | 1, 7 |
| Piątek | 21.11.25 | Energia [kcal] : 1052 | Alergeny: |
| ŚNIADANIE | zupa mleczna: płatki pszeniczne z miodem kanapka: pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, rzodkiewka,roszponka napój: herbata owocowa | Energia [kcal] : 351 Białko [g] : 16 Tłuszcz [g] : 12 Węglowodany[g] : 44 | 1, 3,4, 7 |
| OBIAD | zupa: pomidorowa z makaronem II danie: filet rybny, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej napój: herbatka owocowa | Energia [kcal]: 503 Białko (g): 21 Tłuszcze (g): 9 Węglowodany (g):49 | 1,3,7,9 |
| PODWIECZOREK | popcorn, słupki serka żółtego,chrupiąca marchewka napój: sok tłoczony z jabłek | Energia [kcal]: 198 Białko (g): 6 Tłuszcze (g):1,75 Węglowodany (g): 45 | 1,7 |
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 w sprawie przekazywania informacji na temat żywności informujemy, że w naszej kuchni używane są substancje i produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji
Alergeny występujące w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
* Zgodnie z oświadczeniami producentów użyte produkty gotowe (np. wędliny, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy…) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Używane do potraw naturalne przyprawy (pieprz, pieprz ziołowy, lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie, papryka słodka, czosnek, curry, kminek, kolendra, kurkuma, imbir, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, gałka muszkatołowa, goździk, zioła prowansalskie, majeranek, tymianek, bazylia) mogą zawierać śladowe ilości alergenów z grupy 1, 3, 6, 7, 9, 10
