JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK22.04.24Energia [kcal] : 1047Alergeny:
ŚNIADANIEkanapka: bułka pełnoziarnista, parówka na ciepło, ser żółty, ketchup, pomidory, sałata napój: kakao na mleku
Energia [kcal] : 345 Białko [g] : 11 Tłuszcz [g] : 9 Węglowodany[g] : 52

1,7
OBIADzupa: fasolowa,pieczywo II danie: kotlet drobiowy, ziemniaki, sałata lodowa ze śmietaną napój: herbatkaEnergia [kcal]: 487 Białko (g): 23 Tłuszcze (g): 18 Węglowodany(g):591,3,7,9
PODWIECZOREKbudyń waniliowo-śmietankowy, herbatniki, owoce napój: herbatka owocowaEnergia [kcal]: 215 Białko (g): 5 Tłuszcze (g): 6 Węglowodany (g): 35
1,7
Wtorek23.04.24Energia [kcal] : 1050Alergeny:
ŚNIADANIEzupa mleczna: płatki pszeniczne z mlekiem kanapka: pieczywo mieszane, serek śmietankowy, kiełbasa żywiecka, sałata, ogórek napój: herbata z cytrynąEnergia [kcal] : 335 Białko [g] : 10 Tłuszcz [g] : 10 Węglowodany[g] : 41
1,7
OBIADzupa: rosół z makaronem II danie: gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, buraczki napój: herbatka owocowaEnergia [kcal]: 492 Białko (g): 29 Tłuszcze (g): 17 Węglowodany (g):511,3,7,9
PODWIECZOREKkisiel owocowy z płatkami musli, herbatniki, owoce napój: herbatkaEnergia [kcal]: 223 Białko (g): 8 Tłuszcze (g): 10 Węglowodany (g): 27
1,7
Środa24.04.24Energia [kcal] : 1061Alergeny:
ŚNIADANIEzupa mleczna: kasza ryżowa na mleku z cynamonem kanapka: chleb owsiany z masłem, salami, twaróg, sałata, pomidor napój: herbata owocowaEnergia [kcal] : 349 Białko [g] : 17 Tłuszcz [g] : 16 Węglowodany[g] : 34
1,7
OBIADzupa: grochówka, pieczywo II danie: udko pieczone, ryż, groszek z marchewką napój: sok tłoczonyEnergia [kcal]: 489 Białko (g): 21 Tłuszcze (g): 17 Węglowodany (g):581,3,7,9
PODWIECZOREKchałka z masłem i dżemem napój: mlekoEnergia [kcal]: 223 Białko (g): 8 Tłuszcze (g): 10 Węglowodany (g): 27
1,7
Czwartek25.04.24Energia [kcal] : 1044Alergeny:
ŚNIADANIEkanapka: bułka pszenna z masłem, szynka drobiowa, twaróg, sałata, pomidor napój: kakao na mlekuEnergia [kcal] : 349 Białko [g] : 17 Tłuszcz [g] : 16 Węglowodany[g] : 34
1,7
OBIADzupa: ogórkowa, pieczywo II danie: spaghetti po bolońsku napój: herbatkaEnergia [kcal]: 489 Białko (g): 21 Tłuszcze (g): 17 Węglowodany (g):581,3,7,9
PODWIECZOREKjogurt naturalny z miodem i słonecznikiem, owoce napój: herbatka owocowaEnergia [kcal]: 223 Białko (g): 8 Tłuszcze (g): 10 Węglowodany (g): 27
1,7
Piątek26.04.24Energia [kcal] : 1049Alergeny:
ŚNIADANIEzupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem kanapka: chleb chłopski z masłem,pasta rybna, ser żółty, sałata, pomidor napój: herbata owocowaEnergia [kcal] : 343 Białko [g] : 11 Tłuszcz [g] : 11 Węglowodany[g] : 54
1,7
OBIADzupa: barszcz ukraiński, pieczywo II danie: makaron z cukrem,twarogiem i owocami napój: sok tłoczonyEnergia [kcal]: 483 Białko (g): 21 Tłuszcze (g): 9 Węglowodany (g):491,3,4,9
PODWIECZOREKciasteczka owsiane napój: maślanka owocowaEnergia [kcal]: 223 Białko (g): 8 Tłuszcze (g): 10 Węglowodany (g): 27
1,7

Jadłospis

PONIEDZIAŁEK29.04.24Energia [kcal] : 1047Alergeny:
ŚNIADANIEkanapka: bułka pełnoziarnista z masłem, dżemem i serem żółtym napój: kakao na mleku
Energia [kcal] : 345 Białko [g] : 11 Tłuszcz [g] : 9 Węglowodany[g] : 52
1,7
OBIADzupa: pomidorowa z makaronem II danie: kluski ziemniaczane z kapusta i twarogiem napój: herbatkaEnergia [kcal]: 487 Białko (g): 23 Tłuszcze (g): 18 Węglowodany(g):591,3,7,9
PODWIECZOREKjogurt naturalny z płatkami czekoladowymi, herbatniki, owoce napój: herbatka owocowaEnergia [kcal]: 215 Białko (g): 5 Tłuszcze (g): 6 Węglowodany (g): 35
1,7
Wtorek30.04.24Energia [kcal] : 1050Alergeny:
ŚNIADANIEzupa mleczna: płatki pszeniczne z mlekiem kanapka: pieczywo mieszane, serek śmietankowy, kiełbasa żywiecka, sałata, ogórek napój: herbata z cytrynąEnergia [kcal] : 335 Białko [g] : 10 Tłuszcz [g] : 10 Węglowodany[g] : 41
1,7
OBIADzupa: kalafiorowa, pieczywo II danie: pulpety w sosie koperkowym, ziemniaki, bukiet warzyw napój: woda/herbatkaEnergia [kcal]: 492 Białko (g): 29 Tłuszcze (g): 17 Węglowodany (g):511,7,9
PODWIECZOREKryż na mleku z musem jabłkowym i cynamonem napój: mlekoEnergia [kcal]: 223 Białko (g): 8 Tłuszcze (g): 10 Węglowodany (g): 27
1,7
Środa01.05.24Energia [kcal] : 1061Alergeny:
ŚNIADANIE


OBIAD


PODWIECZOREK


Czwartek02.05.24Energia [kcal] : 1044Alergeny:
ŚNIADANIE


OBIAD


PODWIECZOREK


Piątek03.05.24Energia [kcal] : 1049Alergeny:
ŚNIADANIE


OBIAD


PODWIECZOREK


Jadłospis

PONIEDZIAŁEK06.05.2024Energia [kcal] : 1053Alergeny:
ŚNIADANIEkanapka: bułka wiejska z masłem i dżemem, twaróg napój: kawa inka na mlekuEnergia [kcal] : 344 Białko [g] : 15 Tłuszcz [g] : 13 Węglowodany[g] : 44
1,7
OBIADzupa: kapuśniak, pieczywo II danie: gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, buraczki napój:woda /herbatkaEnergia [kcal]: 497 Białko (g): 23 Tłuszcze (g): 18 Węglowodany(g):591,3,7
PODWIECZOREKkisiel owocowy z musli, biszkopty, owoce napój: herbatka
Energia [kcal]: 212 Białko (g): 5 Tłuszcze (g): 6 Węglowodany (g): 35
1, 7
Wtorek07.05.2024Energia [kcal] : 1052Alergeny:
ŚNIADANIEzupa mleczna: płatki owsiane na mleku z żurawiną kanapka: chleb wiejski z masłem, kiełbasa krakowska, ser żółty papryka czerwona, ogórek kiszone napój: herbata owocowaEnergia [kcal] : 335 Białko [g] : 10 Tłuszcz [g] : 10 Węglowodany[g] : 41
1, 7
OBIADzupa: pomidorowa z makaronem II danie: pierogi leniwe z cukrem i cynamonem napój: herbatamiętowaEnergia [kcal]: 502 Białko (g): 29 Tłuszcze (g): 17 Węglowodany (g):511,7,9
PODWIECZOREKwafle ryżowe z musem jabłkowym – odział na górze gofry z cukrem pudrem – oddział na dole napój: maślanka owocowaEnergia [kcal]: 215 Białko (g): 5 Tłuszcze (g): 6 Węglowodany (g): 35
1, 7
Środa08.05.2024Energia [kcal] : 1051Alergeny:
ŚNIADANIEzupa mleczna: płatki kukurydzane z mlekiem kanapka: pieczywo mieszane, szynka drobiowa, ser żółty, ogórek, seler naciowy, sałata napój: herbata z cytrynąEnergia [kcal] : 349 Białko [g] : 17 Tłuszcz [g] : 11 Węglowodany[g] : 45
1, 7, 9
OBIADzupa: ogórkowa, pieczywo II danie: kurczak ala gyros z warzywami i ryżem napój: woda/herbatkaEnergia [kcal]: 479 Białko (g): 21 Tłuszcze (g): 17 Węglowodany (g):581,7,9
PODWIECZOREKjogurt naturalny z miodem i pestkami słonecznika,herbatniki, owoce napój: herbatkaEnergia [kcal]: 223 Białko (g): 8 Tłuszcze (g): 10 Węglowodany (g): 27
1
Czwartek09.05.2024Energia [kcal] : 1025Alergeny:
ŚNIADANIEkanapka: bułka pszenno- żytnia z masłem,jajko gotowane na twardo, szynka drobiowa, pomidor, sałata, ogórek, kiełki roślinne napój: kakao na mlekuEnergia [kcal] : 349 Białko [g] : 17 Tłuszcz [g] : 16 Węglowodany[g] : 34
1, 7
OBIADzupa: fasolowa, pieczywo II danie: udko pieczone, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej napój: mięta z cytrynąEnergia [kcal]: 461 Białko (g): 29 Tłuszcze (g): 18 Węglowodany(g):511,7,9
PODWIECZOREKwafle ryżowe z musem jabłkowym – odział na dole gofry z cukrem pudrem – oddział na górze napój: maślanka owocowaEnergia [kcal]: 215 Białko (g): 10 Tłuszcze (g): 8 Węglowodany (g): 17
1, 7
Piątek10.05.2024Energia [kcal] : 1060Alergeny:
ŚNIADANIEzupa mleczna: płatki pszeniczne kanapka: pieczywo mieszane, ogórek, rzodkiewka, sałata napój: herbata owocowaEnergia [kcal] : 343 Białko [g] : 11 Tłuszcz [g] : 11 Węglowodany[g] : 54
1, 7
OBIADzupa: krupnik, pieczywo II danie: morszczuk, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej napój: sok tłoczony z jabłekEnergia [kcal]: 503 Białko (g): 21 Tłuszcze (g): 9 Węglowodany (g):491,4,7
PODWIECZOREKwafle wielozbożowe z musem jabłkowym napój: maślanka truskawkowaEnergia [kcal]: 214 Białko (g): 7 Tłuszcze (g): 6 Węglowodany (g): 34
1, 7

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 w sprawie przekazywania informacji na temat żywności informujemy, że w naszej kuchni używane są substancje i produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji

Alergeny występujące w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin

14. Mięczaki 

* Zgodnie z oświadczeniami producentów użyte produkty gotowe (np. wędliny, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy…) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Używane do potraw naturalne przyprawy (pieprz, pieprz ziołowy, lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie, papryka słodka, czosnek, curry, kminek, kolendra, kurkuma, imbir, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, gałka muszkatołowa, goździk, zioła prowansalskie, majeranek, tymianek, bazylia) mogą zawierać śladowe ilości alergenów z grupy 1, 3, 6, 7, 9, 10