Masz pytania? Zapraszamy do kontaktu: 666819063

Jadłospis

JADŁOSPIS

 

PONIEDZIAŁEK

15.04.19

Energia [kcal] : 1002

Alergeny:

ŚNIADANIE

kanapka: bułka pełnoziarnista, parówka na ciepło, ser żółty, ketchup, pomidory, sałata

napój: kakao na mleku

Energia [kcal] : 344

Białko [g] : 15

Tłuszcz [g] : 13

Węglowodany[g] : 44

 

1, 7

OBIAD

Zupa: buraczkowa, pieczywo

II danie: gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną z natką pietruszki, surówka z białej kapusty

napój: woda

Energia [kcal]: 446

Białko (g): 23

Tłuszcze (g): 14

Węglowodany(g):60

1,3,7,9

PODWIECZOREK

wafle ryżowe z musem jabłkowym

napój: koktajl mleczny z bananami i malinami

Energia [kcal]: 212

Białko (g): 5

Tłuszcze (g): 6

Węglowodany (g): 35

 

1, 7

Wtorek

16.04.19

Energia [kcal] : 1017

Alergeny:

ŚNIADANIE

zupa mleczna: płatki owsiane na mleku z żurawiną

kanapka: chleb wiejski z masłem, serek topiony, ogórek,

papryka czerwona

napój: herbata owocowa

Energia [kcal] : 335

Białko [g] : 10

Tłuszcz [g] : 10

Węglowodany[g] : 41

 

1, 7

OBIAD

zupa: ogórkowa z makaronem

II danie: nuggetsy z kurczaka z ziemniakami z koperkiem, surówka z marchewki

napój: woda

Energia [kcal]: 467

Białko (g): 31

Tłuszcze (g): 18

Węglowodany (g):57

1,3,7,9

PODWIECZOREK

drożdżówka z dżemem

napój: mleko

 

Energia [kcal]: 215

Białko (g): 4

Tłuszcze (g): 5

Węglowodany (g): 43

 

1, 7

Środa

17.04.19

Energia [kcal] : 1007

Alergeny:

ŚNIADANIE

zupa mleczna: płatki kukurydzane z mlekiem

kanapka: pieczywo mieszane, szynka drobiowa, ser żółty, ogórek, seler naciowy, sałata

napój: herbata z cytryną

Energia [kcal] : 349

Białko [g] : 17

Tłuszcz [g] : 11

Węglowodany[g] : 45

 

1, 7, 9

OBIAD

zupa: z czerwonej soczewicy z natką pietruszki

II danie: spaghetti napoli z natką pietruszki

napój: mleko

Energia [kcal]: 435

Białko (g): 20

Tłuszcze (g): 12

Węglowodany (g):62

1,3,7,9

PODWIECZOREK

tosty z serem i ketchupem, chrupiąca marchewka

napój: sok tłoczony

Energia [kcal]: 223

Białko (g): 8

Tłuszcze (g): 10

Węglowodany (g): 27

 

1, 7

Czwartek

18.04.19

Energia [kcal] : 1008

Alergeny:

ŚNIADANIE

ŚNIADANIE WIELKANOCNE

kanapka: pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa, kabanosy, szynka, jajko, ser żółty, ogórek, pomidor, sałata, koperek, majonez

napój: herbata owocowa

Energia [kcal] : 349

Białko [g] : 17

Tłuszcz [g] : 16

Węglowodany[g] : 34

 

1, 3,7

OBIAD

zupa: zacierki kraszone z natką pietruszki, pieczywo

II danie: kurczak curry z ryżem, surówka z marchewki

napój: woda

Energia [kcal]: 467

Białko (g): 31

Tłuszcze (g): 17

Węglowodany(g):49

1,3,7,9

PODWIECZOREK

jogurt owocowy, biszkopty

napój: herbata z melisy

Energia [kcal]: 192

Białko (g): 10

Tłuszcze (g): 8

Węglowodany (g): 17

 

1, 7

Piątek

19.04.19

Energia [kcal] : 1025

Alergeny:

ŚNIADANIE

zupa mleczna: płatki pszeniczne z miodem i z mlekiem

kanapka: chleb z orkiszem z masłem orzechowym lub żółtym serem, banan

napój: herbata owocowa

Energia [kcal] : 343

Białko [g] : 11

Tłuszcz [g] : 11

Węglowodany[g] : 54

 

1, 7

OBIAD

zupa: pieczarkowa z natką pietruszki, pieczywo

II danie: ryba pieczona z puree ziemniaczanym z koperkiem, surówka z marchewki

napój: woda

Energia [kcal]: 467

Białko (g): 21

Tłuszcze (g): 10

Węglowodany (g):60

1,3,4,7,9

PODWIECZOREK

budyń waniliowy z sokiem, herbatniki, gruszki i jabłka

napój: herbata owocowa

Energia [kcal]: 215

Białko (g): 5

Tłuszcze (g): 6

Węglowodany (g): 35

 

1, 7

 

JADŁOSPIS

 

PONIEDZIAŁEK

22.04.19 Poniedziałek Wielkanocne

Energia [kcal] :

Alergeny:

I ŚNIADANIE

 

Energia [kcal] :

Białko [g] :

Tłuszcz [g] :

Węglowodany[g] :

 

 

OBIAD

 

 

 

PODWIECZOREK

 

Energia [kcal]:

Białko (g):

Tłuszcze (g):

Węglowodany (g):

 

 

Wtorek

23.04.19

Energia [kcal] : 1003

Alergeny:

I ŚNIADANIE

kanapka: pieczywo mieszane z masłem i dżemem, twaróg, jabłka

napój: kakao na mleku

Energia [kcal] : 322

Białko [g] : 17

Tłuszcz [g] : 16

Węglowodany[g] : 34

 

1, 7

OBIAD

zupa: jarzynowa z natką pietruszki, pieczywo

II danie: penne z kurczakiem i szpinakiem

napój: sok tłoczony

Energia [kcal]: 457

Białko (g): 27

Tłuszcze (g): 21

Węglowodany (g):57

1,7,9

PODWIECZOREK

ryż z musem jabłkowym i cynamonem

napój: mleko

Energia [kcal]: 224

Białko (g): 9

Tłuszcze (g): 7

Węglowodany (g): 44

 

1, 7

Środa

24.04.19

Energia [kcal] : 1025

Alergeny:

I ŚNIADANIE

zupa mleczna: płatki zbożowe z mlekiem

kanapka: chleb pszenno-żytni, pasztet lub ser żółty, ogórek, seler naciowy, sałata

napój: herbata z cytryną

Energia [kcal] : 333

Białko [g] : 11

Tłuszcz [g] : 9

Węglowodany[g] : 49

 

1, 7

OBIAD

zupa: krupnik z majerankiem

II danie: racuchy z jabłkami

napój: melisa

Energia [kcal]: 465

Białko (g): 24

Tłuszcze (g): 21

Węglowodany (g):52

1,3,7,9

PODWIECZOREK

makaron z sosem truskawkowo-jogurtowym

napój: herbata owocowa

Energia [kcal]: 227

Białko (g): 8

Tłuszcze (g): 2

Węglowodany (g): 45

 

1, 7

Czwartek

25.04.19

Energia [kcal] : 989

Alergeny:

I ŚNIADANIE

zupa mleczna: kasza jaglana na mleku

kanapka: chleb ze słonecznikiem, masło, salami, twaróg, pomidor, sałata

napój: herbata rumiankowa

Energia [kcal] : 351

Białko [g] : 10

Tłuszcz [g] : 10

Węglowodany[g] : 41

 

1, 7

OBIAD

zupa: pomidorowa z makaronem z natką pietruszki

II danie: duszone udka z kurczaka z ziemniakami, marchewka na masełku

napój: woda

Energia [kcal]: 430

Białko (g): 31

Tłuszcze (g): 18

Węglowodany(g): 50

1,7,9

PODWIECZOREK

jogurt naturalny z pestkami dyni, miodem i owocami

napój: herbata owocowa

Energia [kcal]: 208

Białko (g): 10

Tłuszcze (g): 8

Węglowodany (g): 17

 

1, 7

Piątek

26.04.19

Energia [kcal] : 1024

Alergeny:

I ŚNIADANIE

zupa mleczna: płatki cynamonowe

kanapka: bułka z pastą jajeczną, ser żółty, ogórek, sałata

napój: herbata owocowa

Energia [kcal] : 351

Białko [g] : 16

Tłuszcz [g] : 12

Węglowodany[g] : 44

 

1, 3, 7

OBIAD

zupa: grochówka na wędzonce z majerankiem, pieczywo

II danie: ryba panierowana z ziemniakami z koperkiem, surówka z marchewki, jabłka i pora

napój: sok

Energia [kcal]: 462

Białko (g): 19

Tłuszcze (g): 18

Węglowodany (g):50

 

1,3,4,7,9

PODWIECZOREK

wafle ryżowe z kajmakiem, banan

napój: mleko

Energia [kcal]: 211

Białko (g): 4

Tłuszcze (g): 5

Węglowodany (g): 43

 

1, 7, 8

 

 

 

 

 

 

 

INFORMACJE O ALERGENACH

 


 

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 w sprawie przekazywania informacji na temat żywności informujemy, że w naszej kuchni używane są substancje i produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji.

 

Alergeny występujące w posiłkach:

 

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne

 

2. Skorupiaki i produkty pochodne

 

3. Jaja i produkty pochodne

 

4. Ryby i produkty pochodne

 

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)

 

6. Soja i produkty pochodne

 

7. Mleko i produkty pochodne

 

8. Orzechy

 

9. Seler i produkty pochodne

 

10. Gorczyca i produkty pochodne

 

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

 

12. Dwutlenek siarki

 

13. Łubin

 

14. Mięczaki 

 


 

* Zgodnie z oświadczeniami producentów użyte produkty gotowe (np. wędliny, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy…) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

 

Używane do potraw naturalne przyprawy (pieprz, pieprz ziołowy, lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie, papryka słodka, czosnek, curry, kminek, kolendra, kurkuma, imbir, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, gałka muszkatołowa, goździk, zioła prowansalskie, majeranek, tymianek, bazylia) mogą zawierać śladowe ilości alergenów z grupy 1, 3, 6, 7, 9, 10

 

 

 

Więcej w tej kategorii: « Wyżywienie Edukacja zdrowotna »
Top