JADŁOSPIS

Jadłospis

PONIEDZIAŁEK02.09.2024Energia [kcal] : 1053Alergeny:
ŚNIADANIEzupa mleczna: płatki wielozbożowe z mlekiem kanapka: chleb kukurydziany z masłem i powidłami,twarożek napój: herbatka owocowaEnergia [kcal] : 344 Białko [g] : 15 Tłuszcz [g] : 13 Węglowodany[g] : 44
1,7
OBIADzupa: rosół z makaronem II danie: gulasz drobiowy z ryżem, trio warzywne napój:woda /herbatkaEnergia [kcal]: 497 Białko (g): 23 Tłuszcze (g): 18 Węglowodany(g):591,3,7
PODWIECZOREKkisiel owocowy,biszkopty,owoce napój: herbatka
Energia [kcal]: 212 Białko (g): 5 Tłuszcze (g): 6 Węglowodany (g): 35
1, 7
Wtorek03.09.2024Energia [kcal] : 1052Alergeny:
ŚNIADANIEkanapka: bułka pełnoziarnista z masłem, kiełbasa krakowska, ser żółty, sałata, pomidor,papryka czerwona napój: kakao na mlekuEnergia [kcal] : 335 Białko [g] : 10 Tłuszcz [g] : 10 Węglowodany[g] : 41
1, 7
OBIADzupa: fasolowa, pieczywo II danie: spaghetti po bolońsku napój: herbata miętowaEnergia [kcal]: 502 Białko (g): 29 Tłuszcze (g): 17 Węglowodany (g):511,7,9
PODWIECZOREKjogurt naturalny z płatkami czekoladowymi,owoce napój: herbatkaEnergia [kcal]: 215 Białko (g): 5 Tłuszcze (g): 6 Węglowodany (g): 35
1, 7
Środa04.09.2024Energia [kcal] : 1051Alergeny:
ŚNIADANIEzupa mleczna: płatki kukurydzane z mlekiem kanapka: pieczywo mieszane, szynka drobiowa, ser żółty,ogórek,seler naciowy, sałata napój: herbata z cytrynąEnergia [kcal] : 349 Białko [g] : 17 Tłuszcz [g] : 11 Węglowodany[g] : 45
1, 7, 9
OBIADzupa: ogórkowa,pieczywo II danie: karkówka w sosie, kasza jęczmienna, buraczki napój: woda\herbatkaEnergia [kcal]: 479 Białko (g): 21 Tłuszcze (g): 17 Węglowodany (g):581,7,9
PODWIECZOREKgalaretka owocowa z bitą śmietaną i owocami,chrupki kukurydziane napój: woda\herbatkaEnergia [kcal]: 223 Białko (g): 8 Tłuszcze (g): 10 Węglowodany (g): 27
1, 7
Czwartek05.09.2024Energia [kcal] : 1025Alergeny:
ŚNIADANIEzupa mleczna: płatki owsiane na mleku z żurawiną kanapka: chleb wiejski z masłem, kiełbasa krakowska, ser żółty, sałata, pomidor,papryka czerwona napój: herbata owocowaEnergia [kcal] : 335 Białko [g] : 10 Tłuszcz [g] : 10 Węglowodany[g] : 41
1, 7
OBIADzupa: pomidorowa z makaronem II danie: pierogi leniwe napój: herbata owocowaEnergia [kcal]: 502 Białko (g): 29 Tłuszcze (g): 17 Węglowodany (g):511,7,9
PODWIECZOREKbudyń waniliowo- śmietankowy,herbatniki,owoce napój: herbatkaEnergia [kcal]: 215 Białko (g): 5 Tłuszcze (g): 6 Węglowodany (g): 35
1, 7
Piątek06.09.2024Energia [kcal] : 1060Alergeny:
ŚNIADANIEzupa mleczna: płatki pszeniczne z miodem i z mlekiem kanapka: pieczywo mieszane, ser, ogórek, rzodkiewka, sałata napój: herbata owocowaEnergia [kcal] : 343 Białko [g] : 11 Tłuszcz [g] : 11 Węglowodany[g] : 54
1, 7
OBIADzupa: barszcz ukraiński, pieczywo II danie: morszczuk, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej napój: sok tłoczony z jabłekEnergia [kcal]: 503 Białko (g): 21 Tłuszcze (g): 9 Węglowodany (g):491,4,7
PODWIECZOREKwafle ryżowe z musem jabłkowym napój: maślanka truskawkowaEnergia [kcal]: 214 Białko (g): 7 Tłuszcze (g): 6 Węglowodany (g): 34
1, 7





PONIEDZIAŁEK09.09.24Energia [kcal] : 1047Alergeny:
ŚNIADANIEzupa mleczna: płatki pszeniczne z mlekiem kanapka: chleb kukurydziany z masłem, twarożek, pomidor,ogórek, sałata napój: herbatka owocowa
Energia [kcal] : 345 Białko [g] : 11 Tłuszcz [g] : 9 Węglowodany[g] : 52
1,7
OBIADzupa: kalafiorowa, pieczywo II danie: kotlet drobiowy, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej napój: herbatka malinowaEnergia [kcal]: 487 Białko (g): 23 Tłuszcze (g): 18 Węglowodany(g):591,3,7,8
PODWIECZOREKpierogi z owocami i śmietaną napój:mleko
Energia [kcal]: 215 Białko (g): 5 Tłuszcze (g): 6 Węglowodany (g): 35
1,7
Wtorek10.09.24Energia [kcal] : 1050Alergeny:
ŚNIADANIEkanapka: bułka pszenna z masłem,ser żółty, szynka drobiowa, sałata, ogórek, pomidor napój: kakao na mlekuEnergia [kcal] : 335 Białko [g] : 10 Tłuszcz [g] : 10 Węglowodany[g] : 41
1,7
OBIADzupa: krupnik, pieczywo II danie: pulpety w sosie koperkowym, ziemniaki, bukiet warzyw napój: herbatka owocowaEnergia [kcal]: 492 Białko (g): 29 Tłuszcze (g): 17 Węglowodany (g):511,3,7,9
PODWIECZOREKbudyń waniliowo-śmietankowy,biszkopty, owoce napój: herbatkaEnergia [kcal]: 223 Białko (g): 8 Tłuszcze (g): 10 Węglowodany (g): 27
1,7
Środa11.09.24Energia [kcal] : 1061Alergeny:
ŚNIADANIEzupa mleczna: kasza ryżowa na mleku z cynamonem kanapka: chleb owsiany z masłem, szynka, ser żółty,sałata, pomidor, rzodkiewka napój: herbata owocowaEnergia [kcal] : 349 Białko [g] : 17 Tłuszcz [g] : 16 Węglowodany[g] : 34
1,7
OBIADzupa: pomidorowa z makaronem II danie: zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym napój: herbatkaEnergia [kcal]: 489 Białko (g): 21 Tłuszcze (g): 17 Węglowodany (g):581,3,7,9
PODWIECZOREKchałka z masłem i dżemem napój: mlekoEnergia [kcal]: 223 Białko (g): 8 Tłuszcze (g): 10 Węglowodany (g): 27
1,7
Czwartek12.09.24Energia [kcal] : 1044Alergeny:
ŚNIADANIEzupa mleczna: płatki owsiane na mleku z żurawiną kanapka: chleb wiejski z masłem, kiełbasa krakowska, ser żółty, sałata, pomidor,papryka czerwona napój: herbata owocowaEnergia [kcal] : 335 Białko [g] : 10 Tłuszcz [g] : 10 Węglowodany[g] : 41
1, 7
OBIADzupa: grochówka, pieczywo II danie: gulasz wieprzowy, buraczki, kasza gryczana napój: herbata miętowaEnergia [kcal]: 502 Białko (g): 29 Tłuszcze (g): 17 Węglowodany (g):511,7,9
PODWIECZOREKmakaron z sosem truskawkowo-jogurtowym napój: herbatkaEnergia [kcal]: 215 Białko (g): 5 Tłuszcze (g): 6 Węglowodany (g): 35
1, 7
Piątek13.09.2024Energia [kcal] : 1060Alergeny:
ŚNIADANIEzupa mleczna: płatki pszeniczne z miodem i z mlekiem kanapka: pieczywo mieszane,ser,pasta z tuńczyka, ogórek,papryka, sałata napój: herbata owocowaEnergia [kcal] : 343 Białko [g] : 11 Tłuszcz [g] : 11 Węglowodany[g] : 54
1, 7
OBIADzupa: kapuśniak, pieczywo II danie: makaron z twarogiem, cukrem i owocami napój: sok tłoczony z jabłekEnergia [kcal]: 503 Białko (g): 21 Tłuszcze (g): 9 Węglowodany (g):491,4,7
PODWIECZOREKwafle pełnoziarniste z musem jabłkowym napój: maślanka owocowaEnergia [kcal]: 214 Białko (g): 7 Tłuszcze (g): 6 Węglowodany (g): 34
1, 7

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 w sprawie przekazywania informacji na temat żywności informujemy, że w naszej kuchni używane są substancje i produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji

Alergeny występujące w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin

14. Mięczaki 

* Zgodnie z oświadczeniami producentów użyte produkty gotowe (np. wędliny, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy…) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Używane do potraw naturalne przyprawy (pieprz, pieprz ziołowy, lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie, papryka słodka, czosnek, curry, kminek, kolendra, kurkuma, imbir, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, gałka muszkatołowa, goździk, zioła prowansalskie, majeranek, tymianek, bazylia) mogą zawierać śladowe ilości alergenów z grupy 1, 3, 6, 7, 9, 10