JADŁOSPIS
PONIEDZIAŁEK | 22.04.24 | Energia [kcal] : 1047 | Alergeny: |
ŚNIADANIE | kanapka: bułka pełnoziarnista, parówka na ciepło, ser żółty, ketchup, pomidory, sałata napój: kakao na mleku | Energia [kcal] : 345 Białko [g] : 11 Tłuszcz [g] : 9 Węglowodany[g] : 52 | 1,7 |
OBIAD | zupa: fasolowa,pieczywo II danie: kotlet drobiowy, ziemniaki, sałata lodowa ze śmietaną napój: herbatka | Energia [kcal]: 487 Białko (g): 23 Tłuszcze (g): 18 Węglowodany(g):59 | 1,3,7,9 |
PODWIECZOREK | budyń waniliowo-śmietankowy, herbatniki, owoce napój: herbatka owocowa | Energia [kcal]: 215 Białko (g): 5 Tłuszcze (g): 6 Węglowodany (g): 35 | 1,7 |
Wtorek | 23.04.24 | Energia [kcal] : 1050 | Alergeny: |
ŚNIADANIE | zupa mleczna: płatki pszeniczne z mlekiem kanapka: pieczywo mieszane, serek śmietankowy, kiełbasa żywiecka, sałata, ogórek napój: herbata z cytryną | Energia [kcal] : 335 Białko [g] : 10 Tłuszcz [g] : 10 Węglowodany[g] : 41 | 1,7 |
OBIAD | zupa: rosół z makaronem II danie: gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, buraczki napój: herbatka owocowa | Energia [kcal]: 492 Białko (g): 29 Tłuszcze (g): 17 Węglowodany (g):51 | 1,3,7,9 |
PODWIECZOREK | kisiel owocowy z płatkami musli, herbatniki, owoce napój: herbatka | Energia [kcal]: 223 Białko (g): 8 Tłuszcze (g): 10 Węglowodany (g): 27 | 1,7 |
Środa | 24.04.24 | Energia [kcal] : 1061 | Alergeny: |
ŚNIADANIE | zupa mleczna: kasza ryżowa na mleku z cynamonem kanapka: chleb owsiany z masłem, salami, twaróg, sałata, pomidor napój: herbata owocowa | Energia [kcal] : 349 Białko [g] : 17 Tłuszcz [g] : 16 Węglowodany[g] : 34 | 1,7 |
OBIAD | zupa: grochówka, pieczywo II danie: udko pieczone, ryż, groszek z marchewką napój: sok tłoczony | Energia [kcal]: 489 Białko (g): 21 Tłuszcze (g): 17 Węglowodany (g):58 | 1,3,7,9 |
PODWIECZOREK | chałka z masłem i dżemem napój: mleko | Energia [kcal]: 223 Białko (g): 8 Tłuszcze (g): 10 Węglowodany (g): 27 | 1,7 |
Czwartek | 25.04.24 | Energia [kcal] : 1044 | Alergeny: |
ŚNIADANIE | kanapka: bułka pszenna z masłem, szynka drobiowa, twaróg, sałata, pomidor napój: kakao na mleku | Energia [kcal] : 349 Białko [g] : 17 Tłuszcz [g] : 16 Węglowodany[g] : 34 | 1,7 |
OBIAD | zupa: ogórkowa, pieczywo II danie: spaghetti po bolońsku napój: herbatka | Energia [kcal]: 489 Białko (g): 21 Tłuszcze (g): 17 Węglowodany (g):58 | 1,3,7,9 |
PODWIECZOREK | jogurt naturalny z miodem i słonecznikiem, owoce napój: herbatka owocowa | Energia [kcal]: 223 Białko (g): 8 Tłuszcze (g): 10 Węglowodany (g): 27 | 1,7 |
Piątek | 26.04.24 | Energia [kcal] : 1049 | Alergeny: |
ŚNIADANIE | zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem kanapka: chleb chłopski z masłem,pasta rybna, ser żółty, sałata, pomidor napój: herbata owocowa | Energia [kcal] : 343 Białko [g] : 11 Tłuszcz [g] : 11 Węglowodany[g] : 54 | 1,7 |
OBIAD | zupa: barszcz ukraiński, pieczywo II danie: makaron z cukrem,twarogiem i owocami napój: sok tłoczony | Energia [kcal]: 483 Białko (g): 21 Tłuszcze (g): 9 Węglowodany (g):49 | 1,3,4,9 |
PODWIECZOREK | ciasteczka owsiane napój: maślanka owocowa | Energia [kcal]: 223 Białko (g): 8 Tłuszcze (g): 10 Węglowodany (g): 27 | 1,7 |
Jadłospis
PONIEDZIAŁEK | 29.04.24 | Energia [kcal] : 1047 | Alergeny: |
ŚNIADANIE | kanapka: bułka pełnoziarnista z masłem, dżemem i serem żółtym napój: kakao na mleku | Energia [kcal] : 345 Białko [g] : 11 Tłuszcz [g] : 9 Węglowodany[g] : 52 | 1,7 |
OBIAD | zupa: pomidorowa z makaronem II danie: kluski ziemniaczane z kapusta i twarogiem napój: herbatka | Energia [kcal]: 487 Białko (g): 23 Tłuszcze (g): 18 Węglowodany(g):59 | 1,3,7,9 |
PODWIECZOREK | jogurt naturalny z płatkami czekoladowymi, herbatniki, owoce napój: herbatka owocowa | Energia [kcal]: 215 Białko (g): 5 Tłuszcze (g): 6 Węglowodany (g): 35 | 1,7 |
Wtorek | 30.04.24 | Energia [kcal] : 1050 | Alergeny: |
ŚNIADANIE | zupa mleczna: płatki pszeniczne z mlekiem kanapka: pieczywo mieszane, serek śmietankowy, kiełbasa żywiecka, sałata, ogórek napój: herbata z cytryną | Energia [kcal] : 335 Białko [g] : 10 Tłuszcz [g] : 10 Węglowodany[g] : 41 | 1,7 |
OBIAD | zupa: kalafiorowa, pieczywo II danie: pulpety w sosie koperkowym, ziemniaki, bukiet warzyw napój: woda/herbatka | Energia [kcal]: 492 Białko (g): 29 Tłuszcze (g): 17 Węglowodany (g):51 | 1,7,9 |
PODWIECZOREK | ryż na mleku z musem jabłkowym i cynamonem napój: mleko | Energia [kcal]: 223 Białko (g): 8 Tłuszcze (g): 10 Węglowodany (g): 27 | 1,7 |
Środa | 01.05.24 | Energia [kcal] : 1061 | Alergeny: |
ŚNIADANIE | |||
OBIAD | |||
PODWIECZOREK | |||
Czwartek | 02.05.24 | Energia [kcal] : 1044 | Alergeny: |
ŚNIADANIE | |||
OBIAD | |||
PODWIECZOREK | |||
Piątek | 03.05.24 | Energia [kcal] : 1049 | Alergeny: |
ŚNIADANIE | |||
OBIAD | |||
PODWIECZOREK |
Jadłospis
PONIEDZIAŁEK | 06.05.2024 | Energia [kcal] : 1053 | Alergeny: |
ŚNIADANIE | kanapka: bułka wiejska z masłem i dżemem, twaróg napój: kawa inka na mleku | Energia [kcal] : 344 Białko [g] : 15 Tłuszcz [g] : 13 Węglowodany[g] : 44 | 1,7 |
OBIAD | zupa: kapuśniak, pieczywo II danie: gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, buraczki napój:woda /herbatka | Energia [kcal]: 497 Białko (g): 23 Tłuszcze (g): 18 Węglowodany(g):59 | 1,3,7 |
PODWIECZOREK | kisiel owocowy z musli, biszkopty, owoce napój: herbatka | Energia [kcal]: 212 Białko (g): 5 Tłuszcze (g): 6 Węglowodany (g): 35 | 1, 7 |
Wtorek | 07.05.2024 | Energia [kcal] : 1052 | Alergeny: |
ŚNIADANIE | zupa mleczna: płatki owsiane na mleku z żurawiną kanapka: chleb wiejski z masłem, kiełbasa krakowska, ser żółty papryka czerwona, ogórek kiszone napój: herbata owocowa | Energia [kcal] : 335 Białko [g] : 10 Tłuszcz [g] : 10 Węglowodany[g] : 41 | 1, 7 |
OBIAD | zupa: pomidorowa z makaronem II danie: pierogi leniwe z cukrem i cynamonem napój: herbatamiętowa | Energia [kcal]: 502 Białko (g): 29 Tłuszcze (g): 17 Węglowodany (g):51 | 1,7,9 |
PODWIECZOREK | wafle ryżowe z musem jabłkowym – odział na górze gofry z cukrem pudrem – oddział na dole napój: maślanka owocowa | Energia [kcal]: 215 Białko (g): 5 Tłuszcze (g): 6 Węglowodany (g): 35 | 1, 7 |
Środa | 08.05.2024 | Energia [kcal] : 1051 | Alergeny: |
ŚNIADANIE | zupa mleczna: płatki kukurydzane z mlekiem kanapka: pieczywo mieszane, szynka drobiowa, ser żółty, ogórek, seler naciowy, sałata napój: herbata z cytryną | Energia [kcal] : 349 Białko [g] : 17 Tłuszcz [g] : 11 Węglowodany[g] : 45 | 1, 7, 9 |
OBIAD | zupa: ogórkowa, pieczywo II danie: kurczak ala gyros z warzywami i ryżem napój: woda/herbatka | Energia [kcal]: 479 Białko (g): 21 Tłuszcze (g): 17 Węglowodany (g):58 | 1,7,9 |
PODWIECZOREK | jogurt naturalny z miodem i pestkami słonecznika,herbatniki, owoce napój: herbatka | Energia [kcal]: 223 Białko (g): 8 Tłuszcze (g): 10 Węglowodany (g): 27 | 1 |
Czwartek | 09.05.2024 | Energia [kcal] : 1025 | Alergeny: |
ŚNIADANIE | kanapka: bułka pszenno- żytnia z masłem,jajko gotowane na twardo, szynka drobiowa, pomidor, sałata, ogórek, kiełki roślinne napój: kakao na mleku | Energia [kcal] : 349 Białko [g] : 17 Tłuszcz [g] : 16 Węglowodany[g] : 34 | 1, 7 |
OBIAD | zupa: fasolowa, pieczywo II danie: udko pieczone, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej napój: mięta z cytryną | Energia [kcal]: 461 Białko (g): 29 Tłuszcze (g): 18 Węglowodany(g):51 | 1,7,9 |
PODWIECZOREK | wafle ryżowe z musem jabłkowym – odział na dole gofry z cukrem pudrem – oddział na górze napój: maślanka owocowa | Energia [kcal]: 215 Białko (g): 10 Tłuszcze (g): 8 Węglowodany (g): 17 | 1, 7 |
Piątek | 10.05.2024 | Energia [kcal] : 1060 | Alergeny: |
ŚNIADANIE | zupa mleczna: płatki pszeniczne kanapka: pieczywo mieszane, ogórek, rzodkiewka, sałata napój: herbata owocowa | Energia [kcal] : 343 Białko [g] : 11 Tłuszcz [g] : 11 Węglowodany[g] : 54 | 1, 7 |
OBIAD | zupa: krupnik, pieczywo II danie: morszczuk, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej napój: sok tłoczony z jabłek | Energia [kcal]: 503 Białko (g): 21 Tłuszcze (g): 9 Węglowodany (g):49 | 1,4,7 |
PODWIECZOREK | wafle wielozbożowe z musem jabłkowym napój: maślanka truskawkowa | Energia [kcal]: 214 Białko (g): 7 Tłuszcze (g): 6 Węglowodany (g): 34 | 1, 7 |
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 w sprawie przekazywania informacji na temat żywności informujemy, że w naszej kuchni używane są substancje i produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji
Alergeny występujące w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
* Zgodnie z oświadczeniami producentów użyte produkty gotowe (np. wędliny, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy…) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Używane do potraw naturalne przyprawy (pieprz, pieprz ziołowy, lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie, papryka słodka, czosnek, curry, kminek, kolendra, kurkuma, imbir, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, gałka muszkatołowa, goździk, zioła prowansalskie, majeranek, tymianek, bazylia) mogą zawierać śladowe ilości alergenów z grupy 1, 3, 6, 7, 9, 10