JADŁOSPIS
Jadłospis
Jadłospis
PONIEDZIAŁEK | 22.07.2024 | Energia [kcal] : 1053 | Alergeny: |
ŚNIADANIE | kanapka: bułka wiejska z masłem i powidłami ,ser żółty\twarożek napój: kawa inka na mleku | Energia [kcal] : 344 Białko [g] : 15 Tłuszcz [g] : 13 Węglowodany[g] : 44 | 1,7 |
OBIAD | zupa: pomidorowa z makaronem II danie: kluski ziemniaczane z kapustą i twarogiem napój:woda /herbatka | Energia [kcal]: 497 Białko (g): 23 Tłuszcze (g): 18 Węglowodany(g):59 | 1,3,7 |
PODWIECZOREK | kisiel owocowy, biszkopty, owoce napój: herbatka | Energia [kcal]: 212 Białko (g): 5 Tłuszcze (g): 6 Węglowodany (g): 35 | 1, 7 |
Wtorek | 23.07.2024 | Energia [kcal] : 1052 | Alergeny: |
ŚNIADANIE | zupa mleczna: płatki owsiane na mleku z żurawiną kanapka: chleb wiejski z masłem, kiełbasa krakowska, ser żółty, sałata, pomidor,papryka czerwona napój: herbata owocowa | Energia [kcal] : 335 Białko [g] : 10 Tłuszcz [g] : 10 Węglowodany[g] : 41 | 1, 7 |
OBIAD | zupa: krem z brokuła z groszkiem ptysiowym II danie: makaron penne z kurczakiem i warzywami napój: herbata miętowa | Energia [kcal]: 502 Białko (g): 29 Tłuszcze (g): 17 Węglowodany (g):51 | 1,7,9 |
PODWIECZOREK | jogurt naturalny z płatkami czekoladowymi, owoce napój: herbatka | Energia [kcal]: 215 Białko (g): 5 Tłuszcze (g): 6 Węglowodany (g): 35 | 1, 7 |
Środa | 24.07.2024 | Energia [kcal] : 1051 | Alergeny: |
ŚNIADANIE | zupa mleczna: płatki kukurydzane z mlekiem kanapka: pieczywo mieszane, szynka drobiowa, ser żółty, ogórek, seler naciowy, sałata napój: herbata z cytryną | Energia [kcal] : 349 Białko [g] : 17 Tłuszcz [g] : 11 Węglowodany[g] : 45 | 1, 7, 9 |
OBIAD | zupa: ogórkowa, pieczywo II danie: zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym napój: woda\herbatka | Energia [kcal]: 479 Białko (g): 21 Tłuszcze (g): 17 Węglowodany (g):58 | 1,7,9 |
PODWIECZOREK | chałka z masłem i dżemem napój: mleko | Energia [kcal]: 223 Białko (g): 8 Tłuszcze (g): 10 Węglowodany (g): 27 | 1, 7 |
Czwartek | 25.07.2024 | Energia [kcal] : 1025 | Alergeny: |
ŚNIADANIE | zupa mleczna: płatki owsiane na mleku z żurawiną kanapka: chleb wiejski z masłem, kiełbasa krakowska, ser żółty, sałata, pomidor,papryka czerwona napój: herbata owocowa | Energia [kcal] : 335 Białko [g] : 10 Tłuszcz [g] : 10 Węglowodany[g] : 41 | 1, 7 |
OBIAD | zupa: kalafiorowa, pieczywo II danie: karkówka w sosie, kasza jęczmienna, mizeria napój: herbatamiętowa | Energia [kcal]: 502 Białko (g): 29 Tłuszcze (g): 17 Węglowodany (g):51 | 1,7,9 |
PODWIECZOREK | makaron z sosem truskawkowo-jogurtowym napój: herbatka | Energia [kcal]: 215 Białko (g): 5 Tłuszcze (g): 6 Węglowodany (g): 35 | 1, 7 |
Piątek | 26.07.2024 | Energia [kcal] : 1060 | Alergeny: |
ŚNIADANIE | zupa mleczna: płatki pszeniczne z miodem i z mlekiem kanapka: pieczywo mieszane, ser, ogórek, rzodkiewka, sałata napój: herbata owocowa | Energia [kcal] : 343 Białko [g] : 11 Tłuszcz [g] : 11 Węglowodany[g] : 54 | 1, 7 |
OBIAD | zupa: barszcz czerwony z makaronem II danie: morszczuk, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej napój: sok tłoczony z jabłek | Energia [kcal]: 503 Białko (g): 21 Tłuszcze (g): 9 Węglowodany (g):49 | 1,4,7 |
PODWIECZOREK | wafle ryżowe z musem jabłkowym napój: maślanka truskawkowa | Energia [kcal]: 214 Białko (g): 7 Tłuszcze (g): 6 Węglowodany (g): 34 | 1, 7 |
PONIEDZIAŁEK | 29.07.24 | Energia [kcal] : 1047 | Alergeny: |
ŚNIADANIE | kanapka: bułka pełnoziarnista z masłem, parówka, keczup, ser żółty, pomidor, ogórek napój: kakao na mleku | Energia [kcal] : 345 Białko [g] : 11 Tłuszcz [g] : 9 Węglowodany[g] : 52 | 1,7 |
OBIAD | zupa: kapuśniak, pieczywo II danie: gulasz wieprzowy, ziemniaki, surówka z białej kapusty napój: herbatka malinowa | Energia [kcal]: 487 Białko (g): 23 Tłuszcze (g): 18 Węglowodany(g):59 | 1,3,7,8 |
PODWIECZOREK | pierogi z owocami i śmietaną napój:mleko | Energia [kcal]: 215 Białko (g): 5 Tłuszcze (g): 6 Węglowodany (g): 35 | 1,7 |
Wtorek | 30.07.24 | Energia [kcal] : 1050 | Alergeny: |
ŚNIADANIE | zupa mleczna: płatki pszeniczne z mlekiem kanapka: pieczywo mieszane, serek śmietankowy, kiełbasa żywiecka, sałata, ogórek napój: herbata z cytryną | Energia [kcal] : 335 Białko [g] : 10 Tłuszcz [g] : 10 Węglowodany[g] : 41 | 1,7 |
OBIAD | zupa: ogórkowa, pieczywo II danie: udko pieczone, ziemniaki, sałata lodowa ze śmietaną napój: herbatka owocowa | Energia [kcal]: 492 Białko (g): 29 Tłuszcze (g): 17 Węglowodany (g):51 | 1,3,7,9 |
PODWIECZOREK | budyń waniliowo-śmietankowy,biszkopty, owoce napój: herbatka | Energia [kcal]: 223 Białko (g): 8 Tłuszcze (g): 10 Węglowodany (g): 27 | 1,7 |
Środa | 31.07.24 | Energia [kcal] : 1061 | Alergeny: |
ŚNIADANIE | zupa mleczna: kasza ryżowa na mleku z cynamonem kanapka: chleb owsiany z masłem, szynka drobiowa, twaróg, sałata, pomidor napój: herbata owocowa | Energia [kcal] : 349 Białko [g] : 17 Tłuszcz [g] : 16 Węglowodany[g] : 34 | 1,7 |
OBIAD | zupa: parzucha, pieczywo II danie: pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, trio warzywne napój: herbatka | Energia [kcal]: 489 Białko (g): 21 Tłuszcze (g): 17 Węglowodany (g):58 | 1,3,7,9 |
PODWIECZOREK | wafle ryżowe z musem jabłkowym napój: maślanka owocowa | Energia [kcal]: 223 Białko (g): 8 Tłuszcze (g): 10 Węglowodany (g): 27 | 1,7 |
Czwartek | 01.08.24 | Energia [kcal] : 1044 | Alergeny: |
ŚNIADANIE | |||
OBIAD | |||
PODWIECZOREK | |||
Piątek | 02.08.24 | Energia [kcal] : 1049 | Alergeny: |
ŚNIADANIE | |||
OBIAD | |||
PODWIECZOREK |
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 w sprawie przekazywania informacji na temat żywności informujemy, że w naszej kuchni używane są substancje i produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji
Alergeny występujące w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin
14. Mięczaki
* Zgodnie z oświadczeniami producentów użyte produkty gotowe (np. wędliny, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy…) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Używane do potraw naturalne przyprawy (pieprz, pieprz ziołowy, lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie, papryka słodka, czosnek, curry, kminek, kolendra, kurkuma, imbir, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, gałka muszkatołowa, goździk, zioła prowansalskie, majeranek, tymianek, bazylia) mogą zawierać śladowe ilości alergenów z grupy 1, 3, 6, 7, 9, 10