JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK13.01.25Energia [kcal] : 1066Alergeny:
I ŚNIADANIEzupa mleczna: kasza manna z rodzynkami lub żurawiną kanapka: pieczywo mieszane, ser żółty\twaróg, sałata, pomidor napój: herbata owocowaEnergia [kcal] : 353 Białko [g] : 11 Tłuszcz [g] : 9 Węglowodany[g] : 40
1, 7
OBIADzupa: pomidorowa z makaronem II danie: nuggetsy z kurczaka ziemniaki, czerwona kapusta na ciepło z miodem i żurawiną napój: herbatka owocowaEnergia [kcal]: 498 Białko (g): 24 Tłuszcze (g): 17 Węglowodany(g):611,7,9
PODWIECZOREKkisiel owocowy z płatkami musli, herbatniki, owoce napój: herbatkaEnergia [kcal]: 215 Białko (g): 10 Tłuszcze (g): 8 Węglowodany (g): 17
1, 7
Wtorek14.01.25Energia [kcal] : 1065Alergeny:
I ŚNIADANIEkanapka: bułka pełnoziarnista z masłem, szynka gotowana,ser żółty,ogórek kiszony,papryka napój: kakao na mlekuEnergia [kcal] : 342 Białko [g] : 17 Tłuszcz [g] : 16 Węglowodany[g] : 34
1, 7
OBIADzupa: grochówka , pieczywo II danie: pulpeciki drobiowe w sosie, ziemniaki,buraczki napój: herbatka owocowaEnergia [kcal]: 505 Białko (g): 30 Tłuszcze (g): 16 Węglowodany (g):561,7,9
PODWIECZOREKryż na mleku z musem jabłkowym i cynamonem napój: mleko
Energia [kcal]: 218 Białko (g): 3 Tłuszcze (g): 3 Węglowodany (g): 42
1, 7
Środa15.01.25Energia [kcal] : 1033Alergeny:
I ŚNIADANIEzupa mleczna: płatki pełnoziarniste na mleku kanapka: pieczywo pełnoziarniste z masłem,kiełbaska żywiecka, ser żółty, ogórek, kiszony, roszponka napój: herbatka owocowaEnergia [kcal] : 342 Białko [g] : 17 Tłuszcz [g] : 16 Węglowodany[g] : 34
1, 7
OBIADzupa: barszcz ukraiński, pieczywo II danie: risotto z kurczakiem i warzywami napój: sok tłoczonyEnergia [kcal]: 505 Białko (g): 30 Tłuszcze (g): 16 Węglowodany (g):561,7,9
PODWIECZOREKjogurt naturalny z miodem,pestki słonecznika, owoce napój: woda/herbatkaEnergia [kcal]: 218 Białko (g): 3 Tłuszcze (g): 3 Węglowodany (g): 42
1, 7
Czwartek16.01.25Energia [kcal] : 1055Alergeny:
I ŚNIADANIEkanapka: chleb kukurydziany z masłem i salami, pomidor,sałata,jajko gotowane na twardo z sosem majonezowo- jogurtowym i szczypiorkiem, napój: kakao na mlekuEnergia [kcal] : 351 Białko [g] : 10 Tłuszcz [g] : 10 Węglowodany[g] : 41
1, 7
OBIADzupa:barszcz biały z kiełbaską i ziemniakami, pieczywo II danie: karkówka w sosie własnym, kasza bulgur,groszek z marchewką napój: herbatkaEnergia [kcal]: 489 Białko (g): 31 Tłuszcze (g): 19 Węglowodany(g):491,7,9
PODWIECZOREKgalaretka owocowa z bita śmietaną i owocami, chrupki kukurydziane napój: herbatkaEnergia [kcal]: 215 Białko (g): 10 Tłuszcze (g): 8 Węglowodany (g): 17
1, 7
Piątek17.01.25Energia [kcal] : 1052Alergeny:
I ŚNIADANIEzupa mleczna: płatki pszeniczne kanapka: pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, pasta z makreli, rzodkiewka, roszponka napój: herbata owocowaEnergia [kcal] : 351 Białko [g] : 16 Tłuszcz [g] : 12 Węglowodany[g] : 44
1, 3,4, 7
OBIADzupa: krupnik, pieczywo II danie: kluski ziemniaczane z kapustą i twarogiem napój: sok tłoczony z jabłekEnergia [kcal]: 503 Białko (g): 21 Tłuszcze (g): 9 Węglowodany (g):491,3,4,7,9
PODWIECZOREKpieczywo chrupkie z powidłami śliwkowymi, owoce napój: sok tłoczonyEnergia [kcal]: 198 Białko (g): 6 Tłuszcze (g):1,75 Węglowodany (g): 45
1,7

PONIEDZIAŁEK20.01.25Energia [kcal] : 1066Alergeny:
I ŚNIADANIEzupa mleczna: płatki kukurydziane na mleku kanapka: pieczywo mieszane z masłem,ser żółty,roszponka, pomidor napój: herbata owocowaEnergia [kcal] : 353 Białko [g] : 11 Tłuszcz [g] : 9 Węglowodany[g] : 40
1,7
OBIADzupa: pomidorowa z makaronem II danie: kotlet drobiowy, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłuszka napój:sok tłoczonyEnergia [kcal]: 498 Białko (g): 24 Tłuszcze (g): 17 Węglowodany(g):611,3,7,9
PODWIECZOREKbudyń waniliowo-śmietankowy, herbatniki, owoce napój: herbatkaEnergia [kcal]: 215 Białko (g): 10 Tłuszcze (g): 8 Węglowodany (g): 17
1,7
Wtorek21.01.25Energia [kcal] : 1065Alergeny:
I ŚNIADANIEkanapka: bułka pełnoziarnista z masłem, szynka, ser żółty, ogórek,papryka napój: kakao na mlekuEnergia [kcal] : 342 Białko [g] : 17 Tłuszcz [g] : 16 Węglowodany[g] : 34
1,7
OBIADzupa: ogórkowa, pieczywo II danie: naleśniki z dżemem i twarogiem napój: herbatkaEnergia [kcal]: 505 Białko (g): 30 Tłuszcze (g): 16 Węglowodany (g):561,7,9
PODWIECZOREKjogurt naturalny z płatkami czekoladowymi,owoce napój: herbatka malinowaEnergia [kcal]: 218 Białko (g): 3 Tłuszcze (g): 3 Węglowodany (g): 42
1,7
Środa22.01.25Energia [kcal] : 1033Alergeny:
I ŚNIADANIEzupa mleczna: płatki pełnoziarniste na mleku kanapka: pieczywo mieszane,szynka,ser żółty,ogórek kiszony,sałata napój: herbatka owocowaEnergia [kcal] : 342 Białko [g] : 17 Tłuszcz [g] : 16 Węglowodany[g] : 34
1,7
OBIADzupa: fasolowa, pieczywo II danie: udko pieczone z ryżem i bukietem warzyw napój: herbatka/wodaEnergia [kcal]: 505 Białko (g): 30 Tłuszcze (g): 16 Węglowodany (g):561,3,7,9
PODWIECZOREKtosty z serem i keczupem, chrupiąca marchewka napój: sok tłoczonyEnergia [kcal]: 218 Białko (g): 3 Tłuszcze (g): 3 Węglowodany (g): 42
1,7
Czwartek23.01.25Energia [kcal] : 1055Alergeny:
I ŚNIADANIEzupa mleczna: płatki ryżowe na mleku z cynamonem kanapka: chleb kukurydziany z masłem,twarożkiem i szczypiorkiem, szynka drobiowa, pomidor,rukola napój: herbata rumiankowaEnergia [kcal] : 351 Białko [g] : 10 Tłuszcz [g] : 10 Węglowodany[g] : 41
1,7
OBIADzupa: rosół z makaronem II danie: gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna,buraczki napój: herbatkaEnergia [kcal]: 489 Białko (g): 31 Tłuszcze (g): 19 Węglowodany(g):491,7,9
PODWIECZOREK
ciasto marchewkowe(wyrób własny) napój: sok tłoczony/maślanka
Energia [kcal]: 215 Białko (g): 10 Tłuszcze (g): 8 Węglowodany (g): 17
1,7
Piątek24.01.25Energia [kcal] : 1052Alergeny:
I ŚNIADANIEzupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem kanapka: chleb chłopski z masłem i serem żółtym, jajecznica, sałata, pomidor napój: herbata owocowaEnergia [kcal] : 343 Białko [g] : 11 Tłuszcz [g] : 11 Węglowodany[g] : 54
1,7
OBIADzupa: pieczarkowa z makaronem II danie: kotlety rybne w panierce, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej napój: sok tłoczonyEnergia [kcal]: 483 Białko (g): 21 Tłuszcze (g): 9 Węglowodany (g):491,3,4,9
PODWIECZOREKciasteczka owsiane,owoce napój: herbatkaEnergia [kcal]: 223 Białko (g): 8 Tłuszcze (g): 10 Węglowodany (g): 27
1,7

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 w sprawie przekazywania informacji na temat żywności informujemy, że w naszej kuchni używane są substancje i produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji

Alergeny występujące w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin

14. Mięczaki 

* Zgodnie z oświadczeniami producentów użyte produkty gotowe (np. wędliny, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy…) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Używane do potraw naturalne przyprawy (pieprz, pieprz ziołowy, lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie, papryka słodka, czosnek, curry, kminek, kolendra, kurkuma, imbir, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, gałka muszkatołowa, goździk, zioła prowansalskie, majeranek, tymianek, bazylia) mogą zawierać śladowe ilości alergenów z grupy 1, 3, 6, 7, 9, 10