JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK05.05.25Energia [kcal] : 1053Alergeny:
ŚNIADANIEzupa mleczna: płatki zbożowe z mlekiem kanapka: chleb kukurydziany z masłem, dżemem malinowym i twarożkiem napój: herbatka owocowaEnergia [kcal] : 344 Białko [g] : 15 Tłuszcz [g] : 13 Węglowodany[g] : 44
1,7
OBIADzupa: zacierkowa,pieczywo II danie: spaghetti po bolońsku napój:woda /herbatkaEnergia [kcal]: 497 Białko (g): 23 Tłuszcze (g): 18 Węglowodany(g):591,3,7
PODWIECZOREKjogurt naturalny z miodem i słonecznikiem,owoce napój: herbatka owocowa
Energia [kcal]: 212 Białko (g): 5 Tłuszcze (g): 6 Węglowodany (g): 35
1,7
Wtorek06.05.25Energia [kcal] : 1052Alergeny:
ŚNIADANIEkanapka: bułka pełnoziarnista z masłem, kiełbasa krakowska, pasta z czerwonej fasoli(wyrób własny) ser żółty, sałata, pomidor,papryka czerwona napój: kakao na mlekuEnergia [kcal] : 335 Białko [g] : 10 Tłuszcz [g] : 10 Węglowodany[g] : 41
1, 7
OBIADzupa: kapuśniak z młodej kapusty, pieczywo II danie: gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną, marchewka z groszkiem napój: herbatka Energia [kcal]: 502 Białko (g): 29 Tłuszcze (g): 17 Węglowodany (g):511,7,9
PODWIECZOREKtosty z serem i keczupem, chrupiąca marchewka i kalarepa napój: sok tłoczonyEnergia [kcal]: 215 Białko (g): 5 Tłuszcze (g): 6 Węglowodany (g): 35
1, 7
Środa07.05.25Energia [kcal] : 1051Alergeny:
ŚNIADANIEzupa mleczna: płatki ryżowe na mleku kanapka: pieczywo mieszane, polędwiczka,ser żółty,ogórek,seler naciowy, sałata napój: herbata z cytrynąEnergia [kcal] : 349 Białko [g] : 17 Tłuszcz [g] : 11 Węglowodany[g] : 45
1, 7, 9
OBIADzupa:krem z brokuła z groszkiem ptysiowym II danie: zapiekanka z kurczakiem i warzywami napój: woda\herbatkaEnergia [kcal]: 479 Białko (g): 21 Tłuszcze (g): 17 Węglowodany (g):581,7,9
PODWIECZOREKbudyń waniliowy z sokiem owocowym,ciasteczka i owoce napój: woda\herbatkaEnergia [kcal]: 223 Białko (g): 8 Tłuszcze (g): 10 Węglowodany (g): 27
1, 7
Czwartek08.05.25Energia [kcal] : 1025Alergeny:
ŚNIADANIEzupa mleczna: płatki owsiane na mleku z żurawiną kanapka: chleb wiejski z masłem, kiełbasa krakowska,ser żółty,jajko gotowane na twardo,sałata, pomidor,papryka czerwona napój: herbata owocowaEnergia [kcal] : 335 Białko [g] : 10 Tłuszcz [g] : 10 Węglowodany[g] : 41
1, 7
OBIADzupa: grochówka, pieczywo II danie: gołąbki bez zawijania, trio warzywne, ziemniaki napój: herbatka miętowaEnergia [kcal]: 502 Białko (g): 29 Tłuszcze (g): 17 Węglowodany (g):511,7,9
PODWIECZOREKchałka z masłem i dżemem owocowym napój: mlekoEnergia [kcal]: 215 Białko (g): 5 Tłuszcze (g): 6 Węglowodany (g): 35
1, 7
Piątek09.05.25Energia [kcal] : 1060Alergeny:
ŚNIADANIEzupa mleczna: płatki pszeniczne z miodem i z mlekiem kanapka: pieczywo mieszane z masłem,ser,ogórek, rzodkiewka, sałata napój: herbata owocowaEnergia [kcal] : 343 Białko [g] : 11 Tłuszcz [g] : 11 Węglowodany[g] : 54
1, 7
OBIADzupa: pomidorowa z makaronem II danie: filet rybny, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej napój: sok tłoczony z jabłekEnergia [kcal]: 503 Białko (g): 21 Tłuszcze (g): 9 Węglowodany (g):491,4,7
PODWIECZOREKpieczywo chrupkie, pełnoziarniste z musem jabłkowym napój: maślanka owocowaEnergia [kcal]: 214 Białko (g): 7 Tłuszcze (g): 6 Węglowodany (g): 34
1, 7

Jadłospis

PONIEDZIAŁEK12.05.25Energia [kcal] : 1053Alergeny:
ŚNIADANIEzupa mleczna: płatki wielozbożowe z mlekiem kanapka: pieczywo mieszane z masłem,twarożek/ser żółty sałata,ogórek kiszony napój: herbatka owocowaEnergia [kcal] : 344 Białko [g] : 15 Tłuszcz [g] : 13 Węglowodany[g] : 44
1,7
OBIADzupa: krupnik, pieczywo II danie: makaron z twarogiem i owocami napój:woda /herbatkaEnergia [kcal]: 497 Białko (g): 23 Tłuszcze (g): 18 Węglowodany(g):591,3,7
PODWIECZOREKjogurt naturalny z miodem i słonecznikiem,owoce napój: herbatka owocowa
Energia [kcal]: 212 Białko (g): 5 Tłuszcze (g): 6 Węglowodany (g): 35
1,7
Wtorek13.05.25Energia [kcal] : 1052Alergeny:
ŚNIADANIEkanapka: bułka pełnoziarnista z masłem,parówka na ciepło z keczupem, ser żółty, sałata, pomidor,papryka czerwona napój: kakao na mlekuEnergia [kcal] : 335 Białko [g] : 10 Tłuszcz [g] : 10 Węglowodany[g] : 41
1, 7
OBIADzupa: fasolowa, pieczywo II danie: pulpety w sosie pieczarkowym, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej napój: herbatka miętowaEnergia [kcal]: 502 Białko (g): 29 Tłuszcze (g): 17 Węglowodany (g):511,7,9
PODWIECZOREKgalaretka owocowa z bita śmietaną i owocami, chrupki kukurydziane napój: herbatka\wodaEnergia [kcal]: 215 Białko (g): 5 Tłuszcze (g): 6 Węglowodany (g): 35
1, 7
Środa14.05.25Energia [kcal] : 1051Alergeny:
ŚNIADANIEzupa mleczna: płatki ryżowe na mleku kanapka: pieczywo mieszane, polędwiczka,ser żółty,ogórek,seler naciowy, sałata napój: herbata z cytrynąEnergia [kcal] : 349 Białko [g] : 17 Tłuszcz [g] : 11 Węglowodany[g] : 45
1, 7, 9
OBIADzupa: zupa z zielonej fasolki, pieczywo II danie: gulasz wieprzowy, kasza kuskus,buraczki napój: woda\herbatkaEnergia [kcal]: 479 Białko (g): 21 Tłuszcze (g): 17 Węglowodany (g):581,7,9
PODWIECZOREK
kisiel owocowy z musli ,herbatniki,owoce napój: woda\herbatka
Energia [kcal]: 223 Białko (g): 8 Tłuszcze (g): 10 Węglowodany (g): 27
1, 7
Czwartek15.05.25Energia [kcal] : 1025Alergeny:
ŚNIADANIEzupa mleczna: płatki owsiane na mleku z żurawiną kanapka: chleb wiejski z masłem,wędlina,ser żółty,sałata, pomidor,papryka czerwona napój: herbata owocowaEnergia [kcal] : 335 Białko [g] : 10 Tłuszcz [g] : 10 Węglowodany[g] : 41
1, 7
OBIADzupa: pomidorowa z makaronem II danie: kotlet drobiowy, ziemniaki, surówka z sałaty lodowej napój: herbatka miętowaEnergia [kcal]: 502 Białko (g): 29 Tłuszcze (g): 17 Węglowodany (g):511,7,9
PODWIECZOREKciasto z kaszy mannej, owoce napój: herbatkaEnergia [kcal]: 215 Białko (g): 5 Tłuszcze (g): 6 Węglowodany (g): 35
1, 7
Piątek16.05.25Energia [kcal] : 1060Alergeny:
ŚNIADANIEzupa mleczna: płatki pszeniczne z miodem i z mlekiem kanapka: pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka,ser,ogórek, rzodkiewka, sałata napój: herbata owocowaEnergia [kcal] : 343 Białko [g] : 11 Tłuszcz [g] : 11 Węglowodany[g] : 54
1, 7
OBIADzupa: ogórkowa, pieczywo II danie: pierogi leniwe z cukrem i cynamonem napój: sok tłoczony z jabłekEnergia [kcal]: 503 Białko (g): 21 Tłuszcze (g): 9 Węglowodany (g):491,4,7
PODWIECZOREKwafle tortowe z dżemem jagodowym napój: maślanka owocowaEnergia [kcal]: 214 Białko (g): 7 Tłuszcze (g): 6 Węglowodany (g): 34
1, 7

PONIEDZIAŁEK19.05.25Energia [kcal] : 1066Alergeny:
ŚNIADANIEzupa mleczna: kasza manna z rodzynkami lub żurawiną kanapka: pieczywo mieszane, ser żółty\twaróg, sałata,pomidor napój: herbata owocowaEnergia [kcal] : 353 Białko [g] : 11 Tłuszcz [g] : 9 Węglowodany[g] : 40
1, 7
OBIADzupa: pomidorowa z makaronem II danie: gulasz wieprzowy, kasza gryczana, kapusta czerwona na ciepło z miodem i żurawiną napój: herbatka owocowaEnergia [kcal]: 498 Białko (g): 24 Tłuszcze (g): 17 Węglowodany(g):611,7,9
PODWIECZOREKkisiel owocowy z płatkami musli, herbatniki, owoce napój: herbatkaEnergia [kcal]: 215 Białko (g): 10 Tłuszcze (g): 8 Węglowodany (g): 17
1, 7
Wtorek20.05.25Energia [kcal] : 1065Alergeny:
ŚNIADANIEkanapka: bułka pełnoziarnista z masłem, szynka ,ser żółty,smalczyk vege z białej fasoli(wyrób własny),ogórek ,papryka napój: kakao na mlekuEnergia [kcal] : 342 Białko [g] : 17 Tłuszcz [g] : 16 Węglowodany[g] : 34
1, 7
OBIADzupa: rosół z makaronem II danie: udko pieczone, ryz z warzywami i surówka z marchewki napój: herbatka owocowaEnergia [kcal]: 505 Białko (g): 30 Tłuszcze (g): 16 Węglowodany (g):561,7,9
PODWIECZOREKwafle ryżowe z musem jabłkowym-oddział na górze gofry z cukrem pudrem- oddział na dole napój: maślanka owocowa
Energia [kcal]: 218 Białko (g): 3 Tłuszcze (g): 3 Węglowodany (g): 42
1, 7
Środa21.05.25Energia [kcal] : 1033Alergeny:
ŚNIADANIEzupa mleczna: płatki pełnoziarniste na mleku kanapka: pieczywo mieszane z masłem,kiełbaska żywiecka, ser żółty, ogórek kiszony,roszponka napój: herbatka owocowaEnergia [kcal] : 342 Białko [g] : 17 Tłuszcz [g] : 16 Węglowodany[g] : 34
1, 7
OBIADzupa: barszcz ukraiński, pieczywo II danie: ryż w potrawce z warzywami i kurczakiem napój: sok tłoczonyEnergia [kcal]: 505 Białko (g): 30 Tłuszcze (g): 16 Węglowodany (g):561,7,9
PODWIECZOREKjogurt naturalny z miodem,pestki słonecznika, owoce napój: woda/herbatkaEnergia [kcal]: 218 Białko (g): 3 Tłuszcze (g): 3 Węglowodany (g): 42
1, 7
Czwartek22.05.25Energia [kcal] : 1055Alergeny:
ŚNIADANIEkanapka: chleb kukurydziany z masłem i salami,pomidor,sałata, papryka napój: kakao na mlekuEnergia [kcal] : 351 Białko [g] : 10 Tłuszcz [g] : 10 Węglowodany[g] : 41
1, 7
OBIADzupa: krem z brokuła z groszkiem ptysiowym II danie: pulpety w sosie koperkowym, ziemniaki, buraczki napój: herbatkaEnergia [kcal]: 489 Białko (g): 31 Tłuszcze (g): 19 Węglowodany(g):491,7,9
PODWIECZOREKwafle ryżowe z musem jabłkowym-oddział na dole gofry z cukrem pudrem- oddział na górze napój: maślanka owocowa
Energia [kcal]: 215 Białko (g): 10 Tłuszcze (g): 8 Węglowodany (g): 17
1, 7
Piątek23.05.25Energia [kcal] : 1052Alergeny:
ŚNIADANIEzupa mleczna: płatki pszeniczne kanapka: pieczywo mieszane z masłem, ser żółty,pasta z makreli, rzodkiewka,roszponka napój: herbata owocowaEnergia [kcal] : 351 Białko [g] : 16 Tłuszcz [g] : 12 Węglowodany[g] : 44
1, 3,4, 7
OBIADzupa: jarzynowa,pieczywo II danie:naleśniki z dżemem i twarogiem napój: herbatka owocowaEnergia [kcal]: 503 Białko (g): 21 Tłuszcze (g): 9 Węglowodany (g):491,3,7,9
PODWIECZOREKpieczywo chrupkie z powidłami śliwkowymi, owoce napój: sok tłoczonyEnergia [kcal]: 198 Białko (g): 6 Tłuszcze (g):1,75 Węglowodany (g): 45
1,7

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 w sprawie przekazywania informacji na temat żywności informujemy, że w naszej kuchni używane są substancje i produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji

Alergeny występujące w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin

14. Mięczaki 

* Zgodnie z oświadczeniami producentów użyte produkty gotowe (np. wędliny, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy…) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Używane do potraw naturalne przyprawy (pieprz, pieprz ziołowy, lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie, papryka słodka, czosnek, curry, kminek, kolendra, kurkuma, imbir, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, gałka muszkatołowa, goździk, zioła prowansalskie, majeranek, tymianek, bazylia) mogą zawierać śladowe ilości alergenów z grupy 1, 3, 6, 7, 9, 10