JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK27.10.2025Energia [kcal] : 1066Alergeny:
I ŚNIADANIEzupa mleczna: płatki zbożowe z mlekiem kanapka: chleb kukurydziany z masłem,twarożkiem i dżemem malinowym,jabłka napój: herbata owocowaEnergia [kcal] : 353 Białko [g] : 11 Tłuszcz [g] : 9 Węglowodany[g] : 40
1,7
OBIADzupa: sieczka,pieczywo II danie: naleśniki z bananami i nutellą/dżemem napój: sok tłoczonyEnergia [kcal]: 498 Białko (g): 24 Tłuszcze (g): 17 Węglowodany(g):611,3,7,9
PODWIECZOREKbudyń waniliowy,herbatniki,owoce napój: herbatka owocowaEnergia [kcal]: 215 Białko (g): 10 Tłuszcze (g): 8 Węglowodany (g): 17
1,7
Wtorek28.10.2025Energia [kcal] : 1065Alergeny:
I ŚNIADANIEkanapka: bułka pełnoziarnista z masłem,ser mozzarella,szynka drobiowa,ogórek,sałata napój: kakao na mlekuEnergia [kcal] : 342 Białko [g] : 17 Tłuszcz [g] : 16 Węglowodany[g] : 34
1,7
OBIADzupa: klopsikowa,pieczywo II danie: kotlet drobiowy, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłuszka napój: mięta z pomarańcząEnergia [kcal]: 505 Białko (g): 30 Tłuszcze (g): 16 Węglowodany (g):561,3,7,9
PODWIECZOREKświeżo wyciskany sok z owoców i warzyw(jabłko,marchew,burak,gruszka), chrupki kukurydziane
Energia [kcal]: 218 Białko (g): 3 Tłuszcze (g): 3 Węglowodany (g): 42
1,7
Środa29.10.2025Energia [kcal] : 1033Alergeny:
I ŚNIADANIEzupa mleczna: płatki owsiane z mlekiem kanapka: chleb pszenno-żytni z masłem,pasta z czerwonej fasoli i suszonych pomidorów(wyrób własny),wędlina, mix warzywek napój: herbata z cytrynąEnergia [kcal] : 353 Białko [g] : 11 Tłuszcz [g] : 9 Węglowodany[g] : 49
1,7
OBIADzupa:pomidorowa z makaronem II danie: udko pieczone z ryżem, surówka z kapusty pekińskiej napój: herbata owocowaEnergia [kcal]: 453 Białko (g): 24 Tłuszcze (g): 11 Węglowodany (g):591,3,7,9
PODWIECZOREK
jogurt naturalny z miodem,pestki słonecznika,owoce napój: herbatka owocowa
Energia [kcal]: 227 Białko (g): 8 Tłuszcze (g): 2 Węglowodany (g): 45
1,7
Czwartek30.10.2025Energia [kcal] : 1055Alergeny:
I ŚNIADANIEzupa mleczna: płatki ryżowe na mleku kanapka:pieczywo mieszane z masłem i serkiem,jajecznica,mix warzywek napój: herbata owocowaEnergia [kcal] : 351 Białko [g] : 10 Tłuszcz [g] : 10 Węglowodany[g] : 41
1,3,7
OBIADzupa:kapuśniak, pieczywo II danie:spaghetti po bolońsku napój: herbatka malinowaEnergia [kcal]: 489 Białko (g): 31 Tłuszcze (g): 19 Węglowodany(g):491,3,7,9
PODWIECZOREKciasto marchewkowe(wyrób własny) napój:mlekoEnergia [kcal]: 215 Białko (g): 10 Tłuszcze (g): 8 Węglowodany (g): 17
1,7
Piątek31.10.2025Energia [kcal] : 1052Alergeny:
I ŚNIADANIEzupa mleczna:kasza manna z rodzynkami lub żurawiną kanapka: pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, mix warzyw napój: herbata owocowaEnergia [kcal] : 351 Białko [g] : 16 Tłuszcz [g] : 12 Węglowodany[g] : 44
1,3,4,7
OBIADzupa:barszcz biały z kiełbaską i jajkiem, pieczywo II danie:filet rybny, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej napój: sok tłoczonyEnergia [kcal]: 503 Białko (g): 21 Tłuszcze (g): 9 Węglowodany (g):491,3,7,9
PODWIECZOREKwafle tortowe z musem jabłkowym napój: maślanka owocowaEnergia [kcal]: 198 Białko (g): 6 Tłuszcze (g):1,75 Węglowodany (g): 45
1,7,8

PONIEDZIAŁEK03.11.2025Energia [kcal] : 1049Alergeny:
ŚNIADANIEzupa mleczna: płatki wielozbożowe z mlekiem kanapka: chleb pszenno-żytni z masłem, serem żółtym,ogórek, sałata roszponka napój: herbata z cytrynąEnergia [kcal] : 353 Białko [g] : 11 Tłuszcz [g] : 9 Węglowodany[g] : 49
1,7
OBIADzupa: kalafiorowa, pieczywo II danie:kotlet mielony, ziemniaki, groszek z marchewką napój: herbata owocowaEnergia [kcal]: 453 Białko (g): 24 Tłuszcze (g): 11 Węglowodany (g):591,3,7,9
PODWIECZOREKkisiel owocowy z musli,ciasteczka, owoce napój: herbatka owocowaEnergia [kcal]: 227 Białko (g): 8 Tłuszcze (g): 2 Węglowodany (g): 45
1,7
Wtorek04.11.2025Energia [kcal] : 1035Alergeny:
ŚNIADANIEkanapka: bułka pełnoziarnista z masłem, wędlina, ser żółty, mix warzywek napój: kakao na mlekuEnergia [kcal] : 315 Białko [g] : 10 Tłuszcz [g] : 10 Węglowodany[g] : 41
1,7
OBIADzupa:barszcz ukraiński, pieczywo II danie: pierogi z mięsem i okrasą napój: mięta z pomarańcząEnergia [kcal]: 497 Białko (g): 31 Tłuszcze (g): 18 Węglowodany (g):571,3,7,9
PODWIECZOREK
tosty z serem i keczupem, chrupiąca marchewka napój: sok tłoczony
Energia [kcal]: 223 Białko (g): 8 Tłuszcze (g): 10 Węglowodany (g): 27
1,7
Środa05.11.2025Energia [kcal] : 1047Alergeny:
ŚNIADANIEzupa mleczna: płatki owsiane na mleku kanapka: chleb owsiany z masłem,smalec vege(biała fasola, jabłko,cebulka) wędlina,sałata,rzodkiewka napój: herbata owocowaEnergia [kcal] : 349 Białko [g] : 17 Tłuszcz [g] : 16 Węglowodany[g] : 34
1,7
OBIADzupa: krupnik, pieczywo II danie: kurczak w potrawce po chińsku z ryżem napój: melisa z pigwąEnergia [kcal]: 475 Białko (g): 20 Tłuszcze (g): 12 Węglowodany (g):621,3,7,9
PODWIECZOREKgalaretka owocowa z bitą śmietaną i owocami,chrupki kukurydziane napój: herbatka owocowaEnergia [kcal]: 223 Białko (g): 8 Tłuszcze (g): 10 Węglowodany (g): 27
1,7
Czwartek06.11.2025Energia [kcal] : 1057Alergeny:
ŚNIADANIEzupa mleczna: kasza manna razowa z rodzynkami kanapka: pieczywo mieszane z masłem, szynka,pomidor,sałata,ogórek kiszony napój: herbata owocowaEnergia [kcal] : 355 Białko [g] : 16 Tłuszcz [g] : 14 Węglowodany[g] : 32
1,7
OBIADzupa: pomidorowa z makaronem II danie: gulasz wieprzowy,kasza bulgur,buraczki napój: herbata z czerwonokrzewu\wodaEnergia [kcal]: 477 Białko (g): 31 Tłuszcze (g): 17 Węglowodany(g):491,3,7,9
PODWIECZOREKciasto jogurtowe(wyrób własny) napój: herbatka owocowaEnergia [kcal]: 225 Białko (g): 8 Tłuszcze (g): 3 Węglowodany (g): 37
1,7
Piątek07.11.2025Energia [kcal] : 1073Alergeny:
ŚNIADANIEzupa mleczna: płatki zbożowe z mlekiem kanapka: pieczywo mieszane z masłem,twarożek,pasta z makreli wędzonej,sałata,pomidor napój: herbata owocowaEnergia [kcal] : 343 Białko [g] : 11 Tłuszcz [g] : 11 Węglowodany[g] : 54
1,4,7
OBIADzupa:krem z brokuła z groszkiem ptysiowym II danie:kluski ziemniaczane z kapusta i twarogiem napój: sok tłoczonyEnergia [kcal]: 507 Białko (g): 21 Tłuszcze (g): 10 Węglowodany (g):601,3,4,7,9
PODWIECZOREKwafle pełnoziarniste z musem jabłkowym napój: maślanka owocowaEnergia [kcal]: 223 Białko (g): 8 Tłuszcze (g): 10 Węglowodany (g): 27
1,7

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 w sprawie przekazywania informacji na temat żywności informujemy, że w naszej kuchni używane są substancje i produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji

Alergeny występujące w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin

14. Mięczaki 

* Zgodnie z oświadczeniami producentów użyte produkty gotowe (np. wędliny, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy…) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Używane do potraw naturalne przyprawy (pieprz, pieprz ziołowy, lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie, papryka słodka, czosnek, curry, kminek, kolendra, kurkuma, imbir, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, gałka muszkatołowa, goździk, zioła prowansalskie, majeranek, tymianek, bazylia) mogą zawierać śladowe ilości alergenów z grupy 1, 3, 6, 7, 9, 10