JADŁOSPIS

Jadłospis

Jadłospis

PONIEDZIAŁEK18.11.24Energia [kcal] : 1053Alergeny:
ŚNIADANIEzupa mleczna: płatki ryżowe na mleku kanapka: chleb kukurydziany z masłem, twarożek, pomidor, sałata napój: kawa inka na mlekuEnergia [kcal] : 344 Białko [g] : 15 Tłuszcz [g] : 13 Węglowodany[g] : 44
1,7
OBIADzupa; ogórkowa, pieczywo II danie: gulasz wieprzowy,kasza jęczmienna, buraczki napój:woda /herbatkaEnergia [kcal]: 497 Białko (g): 23 Tłuszcze (g): 18 Węglowodany(g):591,3,7
PODWIECZOREKbudyń czekoladowy, ciasteczka, owoce napój: herbatka
Energia [kcal]: 212 Białko (g): 5 Tłuszcze (g): 6 Węglowodany (g): 35
1, 7
Wtorek19.11.24Energia [kcal] : 1052Alergeny:
ŚNIADANIEkanapka: bułka alpejska z masłem, kiełbasa krakowska, ser żółty, sałata, pomidor, rzodkiewka napój: kakao na mlekuEnergia [kcal] : 335 Białko [g] : 10 Tłuszcz [g] : 10 Węglowodany[g] : 41
1, 7
OBIADzupa: pomidorowa z makaronem II danie: kurczak z ryżem i warzywami napój: herbata miętowaEnergia [kcal]: 502 Białko (g): 29 Tłuszcze (g): 17 Węglowodany (g):511,7,9
PODWIECZOREKwafle ryżowe z musem jabłkowym – odział na górze gofry z cukrem pudrem – oddział na dole napój: maślanka owocowaEnergia [kcal]: 215 Białko (g): 5 Tłuszcze (g): 6 Węglowodany (g): 35
1, 7
Środa20.11.24Energia [kcal] : 1051Alergeny:
ŚNIADANIEzupa mleczna: płatki kukurydzane z mlekiem kanapka: pieczywo mieszane, szynka drobiowa, ser żółty, ogórek, seler naciowy, sałata, napój: herbata z cytrynąEnergia [kcal] : 349 Białko [g] : 17 Tłuszcz [g] : 11 Węglowodany[g] : 45
1, 7, 9
OBIADzupa: krupnik, pieczywo II danie: pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, trio warzywne napój: woda/herbatkaEnergia [kcal]: 479 Białko (g): 21 Tłuszcze (g): 17 Węglowodany (g):581,7,9
PODWIECZOREKchałka z masłem i dżemem napój: mlekoEnergia [kcal]: 223 Białko (g): 8 Tłuszcze (g): 10 Węglowodany (g): 27
1
Czwartek21.11.24Energia [kcal] : 1025Alergeny:
ŚNIADANIEzupa mleczna: płatki kukurydzane z mlekiem kanapka: pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa,pomidor, sałata, ogórek napój: herbatka owocowaEnergia [kcal] : 349 Białko [g] : 17 Tłuszcz [g] : 16 Węglowodany[g] : 34
1, 7
OBIADzupa: kapuśniak, pieczywo II danie: udko pieczone, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej napój: mięta z cytryną/wodaEnergia [kcal]: 461 Białko (g): 29 Tłuszcze (g): 18 Węglowodany(g):511,7,9
PODWIECZOREKwafle ryżowe z musem jabłkowym – odział na dole gofry z cukrem pudrem – oddział na górze napój: maślanka owocowaEnergia [kcal]: 215 Białko (g): 10 Tłuszcze (g): 8 Węglowodany (g): 17
1, 7
Piątek22.11.24Energia [kcal] : 1060Alergeny:
ŚNIADANIEzupa mleczna: płatki pszeniczne kanapka: pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka, ogórek, rzodkiewka, sałata napój: herbata owocowaEnergia [kcal] : 343 Białko [g] : 11 Tłuszcz [g] : 11 Węglowodany[g] : 54
1, 7
OBIADzupa: kalafiorowa pieczywo II danie; pierogi leniwe z cukrem i cynamonem napój: sok tłoczony z jabłekEnergia [kcal]: 503 Białko (g): 21 Tłuszcze (g): 9 Węglowodany (g):491,4,7
PODWIECZOREKciasteczka pełnoziarniste napój: maślanka owocowaEnergia [kcal]: 214 Białko (g): 7 Tłuszcze (g): 6 Węglowodany (g): 34
1, 7

Jadłospis

PONIEDZIAŁEK25.11.2024Energia [kcal] : 1066Alergeny:
I ŚNIADANIEzupa mleczna: kasza manna razowa z rodzynkami kanapka: pieczywo mieszane z masłem,ser żółty pomidor, sałata napój: herbata owocowaEnergia [kcal] : 353 Białko [g] : 11 Tłuszcz [g] : 9 Węglowodany[g] : 40
1, 7
OBIADzupa: fasolowa, pieczywo II danie: zapiekanka z makaronem i kurczakiem napój: sok tłoczonyEnergia [kcal]: 498 Białko (g): 24 Tłuszcze (g): 17 Węglowodany(g):611,3,7,9
PODWIECZOREKjogurt naturalny z płatkami czekoladowymi,owoce napój: herbatkaEnergia [kcal]: 215 Białko (g): 10 Tłuszcze (g): 8 Węglowodany (g): 17
1, 7
Wtorek26.11.2024Energia [kcal] : 1065Alergeny:
I ŚNIADANIEkanapka: bułka pełnoziarnista,szynka ,ser żółty,ogórek,sałata papryka napój: kakao na mlekuEnergia [kcal] : 342 Białko [g] : 17 Tłuszcz [g] : 16 Węglowodany[g] : 34
1, 7
OBIADzupa: ogórkowa, pieczywo II danie: naleśniki z dżemem i twarogiem napój: mięta z pomarańcząEnergia [kcal]: 505 Białko (g): 30 Tłuszcze (g): 16 Węglowodany (g):561,3,7,9
PODWIECZOREKgalaretka owocowa z bitą śmietaną i owocami,chrupki kukurydziane napój: herbatkaEnergia [kcal]: 218 Białko (g): 3 Tłuszcze (g): 3 Węglowodany (g): 42
1, 7
Środa27.11.2024Energia [kcal] : 1033Alergeny:
I ŚNIADANIEzupa mleczna: płatki zbożowe z mlekiem kanapka: chleb pszenno-żytni, pasztet lub ser żółty, ogórek, seler naciowy, sałata napój: herbata z cytrynąEnergia [kcal] : 353 Białko [g] : 11 Tłuszcz [g] : 9 Węglowodany[g] : 49
1, 7
OBIADzupa: barszcz ukraiński, pieczywo II danie: spaghetti po bolońsku napój: herbata owocowaEnergia [kcal]: 453 Białko (g): 24 Tłuszcze (g): 11 Węglowodany (g):591,3,7,9
PODWIECZOREKtosty z serem i keczupem,chrupiąca marchewka napój: sok tłoczony z jabłekEnergia [kcal]: 227 Białko (g): 8 Tłuszcze (g): 2 Węglowodany (g): 45
1, 7
Czwartek28.11.2024Energia [kcal] : 1055Alergeny:
I ŚNIADANIEzupa mleczna: kasza jaglana na mleku kanapka: chleb kukurydziany z masłem, salami, ser żółty, pomidor, sałata napój: herbata rumiankowaEnergia [kcal] : 351 Białko [g] : 10 Tłuszcz [g] : 10 Węglowodany[g] : 41
1, 7
OBIADzupa: pomidorowa z makaronem II danie: kotlet drobiowy, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłuszka napój: herbatka malinowaEnergia [kcal]: 489 Białko (g): 31 Tłuszcze (g): 19 Węglowodany(g):491,3,7,9
PODWIECZOREKciasto marchewkowe napój: maślanka owocowaEnergia [kcal]: 215 Białko (g): 10 Tłuszcze (g): 8 Węglowodany (g): 17
1, 7
Piątek29.11.2024Energia [kcal] : 1052Alergeny:
I ŚNIADANIEzupa mleczna: płatki pszeniczne z mlekiem kanapka: pieczywo mieszane z masłem, ser żółty/twarożek, ogórek, sałata napój: herbata owocowaEnergia [kcal] : 351 Białko [g] : 16 Tłuszcz [g] : 12 Węglowodany[g] : 44
1, 3, 7
OBIADzupa: krem z brokuła, groszek ptysiowy II danie: morszczuk, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej napój: sok tłoczonyEnergia [kcal]: 503 Białko (g): 21 Tłuszcze (g): 9 Węglowodany (g):491,3,4,7,9
PODWIECZOREKwafle pełnoziarniste napój: maślanka owocowaEnergia [kcal]: 198 Białko (g): 6 Tłuszcze (g):1,75 Węglowodany (g): 45
1, 7, 8

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 w sprawie przekazywania informacji na temat żywności informujemy, że w naszej kuchni używane są substancje i produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji

Alergeny występujące w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe)

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin

14. Mięczaki 

* Zgodnie z oświadczeniami producentów użyte produkty gotowe (np. wędliny, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy…) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

Używane do potraw naturalne przyprawy (pieprz, pieprz ziołowy, lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie, papryka słodka, czosnek, curry, kminek, kolendra, kurkuma, imbir, cynamon, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, gałka muszkatołowa, goździk, zioła prowansalskie, majeranek, tymianek, bazylia) mogą zawierać śladowe ilości alergenów z grupy 1, 3, 6, 7, 9, 10